Вхід | Реєстрація

У Стовбиній Долині відкрили меморіальну дошку загиблому воїну

У Стовбиній Долині відкрили меморіальну дошку загиблому воїну

8‑го лютого у Стовбиній Долині відкрили меморіальну дошку Василю Писаренку, учаснику АТО, який загинув на початку червня під Мар’їнкою.

Меморіальну дошку встановили на стіні школи. На відкриття зібралися учні школи, жителі села, бойові побратими воїна та представники влади.

— Сьогодні Василю Писаренку виповнилося б 39 років, — говорить сільський голова Любов Нестор, відкриваючи урочистий мітинг, який проходить під стінами школи. Люди схиляються голови, вшановуючи пам’ять воїна.

Меморіальну дошку встановлюють на школі, яку колись закінчив Василь Писаренко. Відкривають її діти загиблого бійця, Тетяна та Максим.

— Він загинув за ваше право не знати війни. За ваше право вільно здобувати знання і розвиватися. Цим правом ви маєте обов’язково скористуватися! — говорить на відкритті голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха, звертаючись до учнів Стовбинодолинської школи.

— Я певен, що учні Стовбинодолинського НВК будуть гідними подвигу свого героїчного земляка! — це вже слова із виступу начальника відділу освіти Олександра Кульчинського.
Відкриту меморіальну дошку освячує отець Іван Орловський.

— Ми не маємо забувати, що українські солдати воюють за кожного з нас! — говорить священик у своєму слові до учасників заходу. — Ми повинні завжди пам’ятати про це. І пам’ять ця має бути не на словах, а на ділі! Ми своїми вчинками маємо доводити, що їх жертва, іноді ціною власного життя, є недаремною!

Далі всіх запрошують до школи, де учні Стовбинодолинського НВК розповідають про життя Василя Писаренка. На знімках з екрану він — то учень, то солдат строкової служби, то дбайливий тато із синочком на руках. І останні знімки — із зони АТО. Там він — веселий, рішучий, впевнений у собі. Таким і був Василь Писаренко, доки на донецькій землі під мало кому знаною раніше Мар’їнкою зустрів грудьми уламок ворожої міни…

У залі вмикають «Гей, плине кача». Люди встають і застигають, віддаючи шану загиблому герою. У багатьох на очах сльози.

— У вас є гарний взірець для наслідування! — витираючи очі, говорить учасник АТО Сергій Кульчинський стовбинодолинським школярам.

Після урочистої частини у школі учасники заходу їдуть до сусіднього села Коби, де Іван Орловський освячує пам’ятник на могилі Василя Писаренка.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Трампампам / 14 лютого 2016, 12:37
хєровий приклад для наслідування, бути вбитим на війні. Загинув, "шоб ви не знали війни" тоже фіговий вираз. Нагадаю Бульбасі та іншим патріоідіотам, шо колись в часи вєтнамської війни були такі чуваки хіппі. І у них був дійсно класний лозунг " Якщо завтра оголосять війну, то ніхто не прийде".
2. Хома / 14 лютого 2016, 18:09
" учні Стовбинодолинського НВК будуть гідними подвигу свого героїчного земляка!" Якого подвигу? Із статті не зрозуміло, який подвиг він здійснив.
"Він загинув за ваше право не знати війни. За ваше право вільно здобувати знання і розвиватися." Ту така уйня. Він загинув щоб відбити у ополченців аеропорт для послідуючого десанту америкоських військ на територію України.
3. учитель / 14 лютого 2016, 20:10
Встановили на школі,яку скоро закриють,і все забудуть.Треба на магазині мабуть,його в останню чергу закриють
4. апп / 14 лютого 2016, 22:21
Боже люди.. ви без сердечні вам аби щось на автора написати, кожен може писати анонімно всякі брєєдові коментарі!
знав Василя Писаренка особисто, це
був той чоловік який допоможе тоді коли самому потрібна допомога..веселий життєрадісний.. дуже шкода..
добре що про нього пам’ятають я сам часто згадую про нього і не вірю ще й доси..
Вічна пам’ять!!
5. Хома / 15 лютого 2016, 08:59
4.апп
«знав Василя Писаренка особисто, це
був той чоловік який допоможе тоді коли самому потрібна допомога..веселий життєрадісний.»

Ваш комент, хоч і здасться вам це дивним, лишній раз підтверджує, що розрахували все вірно. Вибивають кращих - як Писаренко, і буйних - як упороті свідомі. І хіба тут хто писав щось погане про загиблого? "Трампампам" резонно замітив "хрєновий приклад для наслідування". Я з ним згоден, але про всяк випадок запитав, який же він подвиг здійснив? Виявляється, що ніхто і не знає. Тобто, влада робить те що і заплановано - героізує тупе вбивство кращих людей. Робить це як і належить не де небудь, а в такому місці, щоби щодня впливати на молодь. В свідомість діткам вбивають думку про те, що геройським вчинком є загибель за чужі інтереси, більше того, за інтереси чужді національним. А людину шкода. Ніхто ж тут не глузує з приводу загибелі. Але, якщо мовчати і герїзувати безглузду війну влаштовану олігархами по заморському сценарію то буде іще більше жертв.
6. коментар / 15 лютого 2016, 12:00
"українські солдати воюють за кожного з нас! "

для чого дітей дурете, вони воюють за крісла мужновладців які не хочуть покидати корито
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації