Вхід | Реєстрація

Чемпіонат із шахів на Новосанжарщині виграє шахіст із Біликів

Чемпіонат із шахів на Новосанжарщині виграє шахіст із Біликів

На минулому тижні у Новосанжарському шаховому клубі імені Івана Джалого вчетверте пройшов чемпіонат області зі швидких шахів, у якому взяли участь 22 кращі шахісти області.

Іван Джалий — видатний спортивний діяч Новосанжаржини, факелоносець Олімпіади-80, педагог-новатор, один із засновників шахового руху в районі. Однією з головних його ідей було будівництво шахового клубу. Ці плани втілились у реальність уже після смерті Івана Олексійовича, завдяки наполегливості його вдови Світлани Михайлівни та фінансовій підтримці засновника «Чистої Криниці» Юрія Лебедина.

На церемонію відкриття завітали голова районної ради Геннадій Супрун та голова РДА Сергій Бульбаха, які привітали учасників, суддів, гостей, побажали бойового настрою та перемоги. Також, користуючись нагодою, вручили подяки кращим шахістам та шашкістам, які захищали честь району на обласних змаганнях: Віктору Кобі, Миколі Пов’якалу, Віталію Постольнику, Сергію Пальку, Миколі Татарі, Леоніду Березі, Віталію Шмиголю та Владиславу Черненку. Керівники пообіцяли підтримувати спорт і сприяти його розвитку в районі навіть у нелегкий для країни час.

Зі словами привітання до учасників звернувся президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов, який підкреслив значний прогрес у розвитку шахів на Новосанжарщині. Про це свідчать високі показники участі в різноманітних змаганнях, призерство школярів, велика кількість дітей, підлітків та дорослих, які займаються шахами. Привітала учасників та гостей Світлана Джала, подякувавши всім за особисті внески у діяльність клубу.

Змагання проходили за швейцарською системою. Високий рівень шахістів тримав у напрузі першу п’ятірку учасників до останнього туру. Але вдруге поспіль удача була на стороні Георгія Горголи, кандидата у майстри спорту з Біликів. Друге і третє місця розділили Григорій Щербов (місто Лубни) та Микола Старченко (Нові Санжари).

По закінченні турніру переможець та призери були нагороджені грамотами, медалями обласної шахової федерації, які отримали з рук Світлани Михайлівни.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2016, 11:29 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації