Вхід | Реєстрація

Суд у справі Няйка перенесли

Суд у справі Няйка перенесли

У понеділок 15 лютого в Полтавському апеляційному суді відбулось засідання у справі підгорянського сільського голови Анатолія Няйка.

Згідно судового рішення, яке 10 грудня минулого року винесла суддя Наталія Рожкова, Няйка визнали винним за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування на строк 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна без спеціальної конфіскації. Також Няйка позбавили сьомого рангу четвертої категорії посадової особи місцевого самоврядування. Адвокати оскаржили рішення Кобеляцького районного суду в апеляційному.

 

Підгоряни на чолі з Антоновим мітингували під обласною прокуратурою

4 лютого жителі Кобеляцького району разом із депутатом райради Миколою Антоновим приїхали до Полтавської обласної прокуратури. Вони хотіли отримати пояснення з приводу вироку, винесеному підгорянському сільському голові Анатолію Няйку. Їх цікавило, чому Няйку інкримінують саме статтю 368 ККУ, хто є потерпілим у цій справі, чому не враховувалися показання 29 свідків зі сторони захисту і чому прокуратура вимагає збільшити строк ув’язнення до восьми років.

Кобелячани запросили на зустріч із прокурором засоби масової інформації. Та ні захисників Няйка, ні працівників ЗМІ до приміщення охорона не впустила. Щоправда, до мітингувальників вийшов заступник прокурора області Валерій Хараїм, якому вони і озвучили свої вимоги.

 

Інтереси Няйка представляють три адвокати

Підтримати Анатолія Няйка під стіни суду приїхали майже 40 земляків. Вони розгорнули плакати зі зверненнями до служителів Феміди.

На суді інтереси підгорянського сільського голови представляють три адвокати: Анатолій Кононенко, Микола Рижанков та Олександр Лемешко. У зв’язку з тим, що захисник Кононенко був відсутній на засіданні, суддя Лілія Денисенко перенесла розгляд справи. Наразі цей адвокат залучений до справи про вбивство мера Кременчука Бабаєва, розгляд якої проходить у Кобеляцькому районному суді з 10 по 26 лютого. Крім того, Кононенко є одним із апелянтів, хто звертався до суду.

Адвокати подали прохання, щоб під час наступних засідань були допитані свідки цієї справи, у тому числі і Олег Пастухов.

Чи то на прокуратуру вплинули події десятиденної давності, чи на це були інші причини, але прокурора у справі Няйка змінили. До речі, суддя також відзначила, що підсудного приїхали підтримати односельці.

Отож, час розгляду справи Анатолія Няйка в апеляційному суді буде призначений пізніше.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2016, 11:54 | Кобеляки | Кримінал


1. цікавий / 18 лютого 2016, 15:45
Няйка повинні виправдати,він не винний.Невже після цього стало краще жити Олегу Пастухову?Я у нього "совість" почувається?
2. Кіноман / 18 лютого 2016, 17:09
"Да мало ли в Бразилии ПЕДРОВ? И не сосчитать!! (см. "Здавствуйте, я ваша тетя")
1.цікавий
«.Невже після цього стало краще жити Олегу Пастухову»
3. Батя / 18 лютого 2016, 21:38
Дух статті надихає на швидке побачення з Няйком. Залишилося тільки Пастухову змінити покази, домовитися з прокураторами і вершителями судєб наших. Даний спосіб витягання з буцигарні нада брати на вооруженіє.
4. Слоник / 19 лютого 2016, 01:15
3.Батя
«Пастухову змінити покази, домовитися з прокураторами»

Якщо Толя правду говоритиме то вийде на волю,а Коля сяде.От така Х""я малята.Хай вже оприділиться,що для нього важливіше воля,чи пацаняча уважуха.
5. Батя / 19 лютого 2016, 05:16
3.Батя
«Дух статті надихає на швидке побачення з Няйком. Залишилося тільки Пастухову змінити покази, домовитися з прокураторами і вершителями судєб наших. Даний спосіб витягання з буцигарні нада брати на вооруженіє.»

Самозванецць Пиши маляви під своїм прізвиськом
6. Батя / 20 лютого 2016, 10:23
Ото якби навколо Толі менше слоників та пацпняи було, то користі набагато більше б було. Толя мабуть і сів того, що правду говорив. Але така сильна річ у правосудді правда. За неї спокон віку всі страждають.
7. Батя / 20 лютого 2016, 10:24
пацтняи читати як пацанят
8. Кіноман / 21 лютого 2016, 11:30
Все верно батя пишеш. Все это прекрасно понимают но молчат.
9. космос / 25 лютого 2016, 15:55
Вiн брав хабарi так йому i треба або небрав пояснiть?
10. тамара / 25 лютого 2016, 20:00
Життя все поставить на свої місця. Колись кухарка керувала державою і все було чудово. Зараз її посадили у верховну раду і що коїться. Таке саме і з сільськими головами.
11. микола / 26 лютого 2016, 22:32
Так воно і є томочко.
12. обсказала / 29 лютого 2016, 21:41
Так шо там з Толіком дома уже чи ні. На базарі біля мене валютники стоять. Так їх начальник Саль-н веде тоталізатор: Толя до Колі чи Коля до Толі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації