Вхід | Реєстрація

«Буду волонтером до кінця бойових дій!»

«Буду волонтером до кінця бойових дій!»

Новосанжарські волонтери продовжать їздити на схід, але допомогу возити будуть не всім солдатам.

На другий рік неоголошеної російсько-української війни все більше українських волонтерів згортають свою діяльність. Причин цьому кілька. По-перше, від останньої наступальної операції української армії минув уже рік (наступ «Азову» під Широкиним у лютому 2015‑го. — Авт.). А суспільство охочіше згодне допомагати армії, яка воює, а не тій, що рік знаходиться без руху. По-друге, у простих українців не гумові гаманці та терпіння. Якщо у 2014‑му у скриньку збору допомоги військовим кидали і по 100, і по 200 гривень, то тепер і п’ять-десять гривень можна вважати великою пожертвою. По-третє, бажання допомагати армії остаточно вбивають так звані «аватари» (аватар — істота із однойменного фантастичного фільму, інопланетянин, який має синій колір шкіри. — Авт.). Іншими словами, це ті бійці, які синіють не від холоду, а від регулярно вживаного алкоголю. Дехто із волонтерів пише у соціальній мережі «Фейсбук», що такі ось «аватари» отримують зарплатню у 7 тисяч гривень, гроші пропивають, а потім дзвонять і прохають: «Привезіть нам це. І ось це. І оце». По-четверте, як би не поливали Міністерство оборони, але забезпечення армії, порівняно із 2014‑м роком, безумовно, покращилось. Принаймні, бронежилети і каски волонтери вже давно не возять.

Утім, незважаючи на всі вищенаведені причини, деякі волонтери продовжують свою діяльність і у 2016‑му році. Серед них і Юлія Солодка, волонтер із Нових Санжар, яка вже півтора року мало не щотижня вирушає на схід. Ми запитали в неї — чи не планує вона згортати свою волонтерську діяльність? І чи змінився підхід до організації поїздок за останній рік?

— Ми вже давно возимо допомогу лише тим бійцям, які дійсно перебувають «на передку»: це Водяне, Піски, Нєвєльське, — розповідає Юлія. — У всіх інших, котрі перебувають у двадцятикілометровій зоні та далі, є можливість купити все самим або отримати «Новою поштою». Часто на нас за це ображаються рідні бійців. Ви ось йому не відвезли форму. А яку йому форму везти, якщо він сидить на базі у Черкаському Дніпропетровської області?! По телефону говорю з усіма бійцями. Навіть якщо телефонують п’яні. Буває і таке. Вислухаю, поговорю, але п’яному везти нічого не буду. Є на горілку, значить є і на все інше. Якщо дзвонять тверезі, але прохають всього і багато, — не факт, що все це їм везтимемо. У найближчій поїздці стараюсь заїхати до них, перевірити на власні очі, чи дійсно є такі потреби. Можу також написати іншим волонтерам у «Фейсбуку», запитати, чи справді у тій частині така ситуація. Бувало, хлопці дійсно сиділи у степу без нічого, прохали у нас і скоби на бліндажі, і бензопили, і різні інструменти. Усе це везли, бо дійсно було треба. А бувало, що дзвонять, прохають чай-каву, а у самих усього і так вдосталь.

— Їздити треба і далі. Бійцям, особливо на передовій, часто потрібне не лише те, що ми привезли, а елементарна увага, спілкування. Ми — як зв’язок між ними і рідним домом. Так вони відчувають, що не самотні, що потрібні усім нам. Я не покину волонтерство, буду їздити до закінчення бойових дій. Не звикла кидати справу незавершеною.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2016, 08:52 | Нові Cанжари | Суспільство


1. O_Sedoy / 24 лютого 2016, 13:56
Это как про прапорщика Сов. Армии - пока руки носят, служить буду :))))
2. гість / 24 лютого 2016, 14:29
Уже всі поняли шо війна це фуйня,яка ЗА.БАЛА всіх! і треба її закінчувати.поняв це навіть порошенко.В одних волонтерів мозгів не хвата це поняти.
3. ????? / 24 лютого 2016, 14:38

Коментар видалено за порушення пункту 2.6 Правил користування сайтом
4. Степан / 24 лютого 2016, 16:40
Ви спитайте у тих волонтерів,може вони знають,вони туди їздять,чого оті кляті сепаратісти чи мосталі чи хто там нас обстрілює і бомбить,чого вони не хочуть у Европу.там же он як усі харашо живуть.треба шоб онуки туди виїхали.а потом і нас туди забрали.і ми будемо харашо жити.будемо їздити на мерседесах ,
5. Нестьопа / 24 лютого 2016, 17:27
4.Степан
«Ви спитайте у тих волонтерів,може вони знають,вони туди їздять,чого оті кляті сепаратісти чи мосталі чи хто там нас обстрілює і бомбить,чого вони не хочуть у Европу.»

Та вже питали. Ну не хочуть і все. Це так само, як твоїм онукам свербить у Європу. І не вони обстрілюють, а їх обстрілюють, а вони все одно з дому нікуди не хочуть, тобто вони є справжня патріоти, а не такі, як твої оуки, яким лиш би з дому. Якби вони на фуй виїхали туди куди їм хочетья і тебе забрали, то може б і війни не було. Їздили б там на свої Мерседасах і нікому голови не морочили.
6. Юрист / 24 лютого 2016, 18:57
На цьому сайті систематично порушуються Правила користування цим же сайтом. Адмін тут взагалі буває? Ви або Правила відредагуйте, або реагуйте на образи честі і гідності людей!
7. Юрист / 24 лютого 2016, 19:00
І взагалі введіть систему - давати коменти після підтвердження е-mail.
8. Адвокат / 24 лютого 2016, 19:35
6.Юрист
«Ви або Правила відредагуйте, або реагуйте на образи честі і гідності людей!»

7.Юрист
«І взагалі введіть систему - давати коменти після підтвердження е-mail.»

Що це, юриста із ШИЗО випустили? (Я не помилився, читати не СИЗО а ШИЗО). Можна ображати честь і гідність конкретних людей а не скритих за ніками анонімів. А щодо емейлів так тут вже таке колись запроваджували. Може що й паспорт із кодом надвати треба? Плять, борці із тоталітаризмом. Слава свободі слова?!
9. гість / 24 лютого 2016, 19:39
7.Юрист
«І взагалі введіть систему - давати коменти після підтвердження е-mail.»

Ти хто такий,шо тут командуєш?Вводити систему чи ні без тебе розберуться.
10. Юрист / 24 лютого 2016, 20:01
Якщо свобода слова у вас в матах проявляється, то мені вас жаль)
11. Адвокат / 24 лютого 2016, 21:58
10.Юрист
«Якщо свобода слова у вас в матах проявляється, то мені вас жаль)»

Де тут мати? Тут такий сайт, що навіть літератуні слова "закриває". Мабуть турбують вас зовсім не мати, а дещо інше.
12. Адвокат / 24 лютого 2016, 22:00
2.гість
«В одних волонтерів мозгів не хвата це поняти.»

Все вони понімають, тільки мозги у них на бабло запрограмовані. Ось, може кіноман цитатку підкине, бо я не згадаю.
13. Патріот / 24 лютого 2016, 22:13
Задрав паршевлюк своїм пафосом. Пропоную обговорити цікаву точку зору щодо термінів патріот і націоналіст. "ДОЛОЙ НАЦИОНАЛИЗМ! ДА ЗДРАВСТВУЕТ ПАТРИОТИЗМ!
Очень, очень о многом сказал вчерашний день. Кроме того, что празднование Дня Советской Армии и Военно-Морского Флота, происходило по-настоящему, происходило без псевдо государственной организации, и было по-настоящему общенародным; кроме того, что миллионы Украинцев сотни миллионов раз, говоря о запрете празднования 23-го Февраля, повторяли уже ставшую хрестоматийной фразу: «Деб..илы бл..дь»; кроме настоящих и живых воспоминаний, рассказанных вчера миллионами отцов своим детям; кроме этого всего многие миллионы украинцев дали себе вчера ответ на очень важный вопрос: «Так что же такое ПАТРИОТИЗМ?».
Наевшись до рвоты бандеровщины, наслушавшись бреда о «титульной нации», потеряв десятки тысяч убитыми и сотни тысяч раненными, украинский народ вчера вплотную столкнулся с первопричиной своего бедственного положения. До многих дошло, что в многонациональном государстве НАЦИОНАЛИЗМ – это АНТИПАТРИОТИЗМ. Националист служит нации, как этносу; патриот – служит государству и его многонациональному народу. Единственная цель националиста в многонациональном государстве – это приоритетное положение «титульной нации» за счет подавления и ущемления других этно-культурных групп. Цель патриота – это благо для его страны, которое выражено в конкретных позитивных показателях, измеряемых ростом количества рабочих мест, увеличением пенсий и заработных плат, уменьшением налоговой и коммунальной нагрузки для каждого гражданина страны вне зависимости от того, на каком языке он говорит, какую религию исповедует, и к какой этнической группе принадлежит. "
14. Патріот / 24 лютого 2016, 22:14
"Патриот служит своей стране. Националист служит своей этно-группе внутри этой страны. Патриот созидает, защищает и развивает. Националист противопоставляет, радикализирует, разрушает. Но современные украинские националисты оказались еще и подлецами. Они приватизировали себе то, что им от природы совершенно не присуще. Они присвоили себе то, что на самом деле принадлежит не им и всегда во все времена их уничтожало. Украинские националисты присвоили себе звание патриотов. Именно этот обман – ложь об истинном содержании национализма – многих наших сограждан сбил с правдивой дороги. И вот вчера, когда каждый, кто верой и правдой служил в Советской Армии и Военно-Морском Флоте, каждый, кто защищал свою Родину, свою землю, свою семью, свою Украину, когда каждый из нас стал задумываться над тем, а почему нас заставляют об этом забыть и почему нас делают врагами Украины, ответ приходил сам собой. И звучит он так: национализм, как антипатриотичное явление, имея своей целью уничтожение всех настоящих патриотов Украины, антинароден, антигосударственен и ведет к полному уничтожению Украины. "
15. Дуня / 24 лютого 2016, 22:52
Давай волонтер,набивай свои карманы.Неплохо пристроились,заработное место.Волонтеры с голоду не помрут.Казлы.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації