Вхід | Реєстрація

Із початку року в районі померли 112 чоловік

Таку цифру назвала начальник Кобеляцького відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірина Бутко.

Минулого четверга Ірина Андріївна побувала на раді ветеранів, де розповіла присутнім про статистику народжень, смертності, одружень та розлучень у районі, а також про послуги, які надають працівники відділу.

Зі слів Ірини Бутко, у 2015 році в районі народилися 358 дітей: 189 хлопчиків і 169 дівчат.

— Враховуючи, що цей рік високосний, молоді люди намагалися одружитися в минулому, — говорить Ірина Андріївна. — Усього в 2015‑му на весільний рушник стали 251 пара.
За минулий рік працівниками відділу проведено 24 реєстрації розірвання шлюбів. Крім того, згідно рішень судів, у актових записах про шлюб проставлені 101 відмітка про його розірвання.

Невтішною є цифра щодо смертності, яка в 2,5 рази перевищує народжуваність. Протягом 2015‑го зареєстровано 909 смертей: 485 жінок та 424 чоловіки.

— Цьогорічна статистика б’є всі антирекорди, — зазначила Ірина Бутко. — За півтора місяці в районі народились 17 немовлят, зареєстровано 10 шлюбів та 112 смертей.

Зупинилась начальник відділу ДРАЦС на послугах, які надає установа:

— Починаючи з 2015‑го, представники відділів у Полтаві та Кременчуці проводять реєстрацію народження дітей та вручають батькам свідоцтва прямо в пологових відділеннях. До кінця цього року таку послугу надаватимуть і в райцентрах. Для зручності й уникнення черг введений попередній електронний запис на прийом до відділів ДРАЦС. Щоправда, у Кобеляках за два роки нею скористалась одна людина. Також за потребою люди можуть звертатися у відділи для отримання повторних свідоцтв про державну реєстрацію. Ця процедура буде проведена протягом дня.

Із минулого року всі обласні відділи приймають у електронному вигляді заяви на видачу повторних свідоцтв, реєстрацію шлюбів, поновлення документів і так далі.

Назвала Ірина Бутко і розцінки на послуги, які надає відділ ДРАЦС. Реєстрація народження обійдеться в 41 гривню, смерті — безкоштовно. Подача шлюбної заяви коштує 41 гривню, церемонія одруження — 159, розірвання шлюбу — 115. Зміна прізвища: заява — 41 гривня, процедура — 120. Повторна видача документів — 115 гривень.

При цьому вона наголосила, що у цьому році планується подальше реформування відділів ДРАЦС. Платні послуги будуть переглянуті і їх віднесуть до категорії адмінпослуг.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2016, 09:59 | Кобеляки | Цікаве


1. гість999 / 24 лютого 2016, 19:46
Да-а.читаєш і волосся дибки стає.Враження таке,що це статистика 33-го року минулого століття.
2. рабинович / 24 лютого 2016, 22:26
дальше будет ешё хуже,так это наверное по Украине ещё не самый худший район
3. Кіноман / 24 лютого 2016, 23:17
А про те що утаємничили статистику захворювань на цукровий діабет, серцеві та судинні хвороби. Про те що реалізується программа по очищенню території України від українців усі мовчать, владі потурають. Медичну реформу запустять після ритуальної коли сюди переселять англійців і американців з затоплених чи знищених іншими природними явищами континентів. (див. фільм Буття)
4. тамара / 25 лютого 2016, 19:50
А може ми ще піднімемось і станемо заможною державою. І житиме довго і щасливо.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації