Вхід | Реєстрація

У Кобеляках пам’ятають про Небесну сотню

У Кобеляках пам’ятають про Небесну сотню

Минулої п’ятниці кобелячани та гості міста вшанували пам’ять людей, які загинули в Києві під час Революції Гідності.

 

«Україно моя, ти не вправі тих хлопців забути»

Так називалась виховна година, яку 19 лютого для учнів НВК №1 провели працівники районної бібліотеки. Бібліотекарі зробили екскурс в події, що в грудні 2013‑го — лютому 2014‑го відбувалися в столиці нашої держави. Вони розповіли, що протести на Майдані Незалежності розпочалися 21 листопада 2013 року, коли уряд зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. У ніч із 30 листопада на 1 грудня протестувальників почав розганяти спецпідрозділ «Беркут». Десятки мирних жителів, більшість із яких були студенти, потрапили до лікарень. Із цього моменту акція протесту переросла в Єврореволюцію. 18 лютого за наказом тодішнього президента Януковича почалася «зачистка» мітингувальників. Для цього були застосовані водомети, вогнепальна зброя та бронетранспортери.

Присутні переглянули відеофільм «Небесна сотня» про події Революції Гідності.

Також працівники книгозбірні зупинились на антитерористичній операції, яка триває на сході України, та назвали імена земляків, котрі загинули, виконуючи свій військовий обов’язок.

По закінченні заходу школярі оглянули виставку «Герої нашого часу», матеріали для якої надали волонтери Тетяна Вільхова, Світлана Сергійко і Юлія Гамаль.

 

Загиблих ушанували квітами й віршами

Цього ж дня о 13‑й годині біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся мітинг-реквієм «Ангели Майдану». У ньому взяли участь голова облради Олександр Біленький, голова райради Володимир Кішінський, голова РДА Таміла Шевченко, керівники установ та організацій, місцеві жителі.

Події Євромайдану пригадали кобелячанки Ірина Бабич та Юлія Гамаль, яких Олександр Біленький відзначив грамотами. Вірші декламували Тарас Кузема, Ірина Молчанова та Катерина Голуб. Власні віршовані рядки прочитали Діана Муха і священик Дмитро Кулічковський. Останньому також як учаснику Євромайдану та волонтеру вручили грамоту і квіти. Кулічковський у своє виступі наголосив, що його безпідставно обмовили, коли назвали хворим на білу гарячку.

Усі присутні пом’янули хвилиною мовчання героїв Небесної сотні. До речі, серед людей, які загинули під час подій Революції Гідності, був і наш земляк Павло Ганжа. Його мати мешкає в Біликах.

Далі учасники мітингу поклали квіти до стенду з фотокартками Небесної сотні та запалили лампадки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2016, 12:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації