Вхід | Реєстрація

П’ятий раз фіналісти, уперше — переможці

П’ятий раз фіналісти, уперше — переможці

Минулої неділі відбулися фінальні матчі Кубка афганців, де переможцями змагань стали червоноквітівські футболісти.

П’ять років поспіль турнір проходить за підтримки Кобеляцької районної спілки ветеранів Афганістану. Його організатором виступає районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Цьогорічний турнір був присвячений 27‑й річниці виведення радянських військ із Афганістану. У ньому взяли участь 22 колективи фізкультури сільських громад.

13 лютого проходили зональні змагання розіграшу кубку. Команди були розділені на шість груп. Переможці груп здобували право грати в фінальній частині. За результатами матчів, до фіналу пробились спортсмени з Радянського, Орлика, Шенгурів, Василівки, Червоних Квітів і Красного.

22 лютого відбулися фінальні ігри. Учасники змагалися у двох групах по три команди.

У І групі радянські футболісти були сильнішими за команду з Шенгурів — 4:1. Спортсмени з Червоних Квіти, вигравши в суперників із Радянського (3:0) та з Шенгурів (2:0), вийшли у фінал. У ІІ групі орлицькі футболісти перемогли краснян — 2:1, а от з василівцями зіграли внічию. У протистоянні «Василівка» — «Красне» влучнішими були василівці (3:1), чим забезпечили собі вихід у фінал.

За третє-четверте місця боролися спортсмени з Орлика та Радянського. До речі, останні минулого року перемогли в цьому турнірі. Завдяки добре організованій та злагодженій грі орлицькі футболісти змогли провести чотири результативні атаки, при цьому пропустили лише два м’ячі. У підсумку вони стали бронзовими призерами змагань.

Цікавим та багатих на атаки було протистояння за головний приз турніру, у якому зустрілись команди «Василівка» і «Червоні Квіти». Рахунок у зустрічі відкрив василівський гравець Едуард Гомілко. Та після кількох наступів червоноквітівцям усе ж вдалося зрівняти результат гри. Голом відзначився Михайло Білокінь. Фінальний свисток арбітра Романа Горбенка зафіксував нічию в цьому матчі. Тож переможця довелось визначати у післяматчевих 6‑метрових ударах. Тут влучнішими були квітяни — 4:3. Отож, підопічні Цікури стали цьогорічними переможцями Кубку афганців. Що цікаво, футболісти з Червоних Квітів п’ятий раз поспіль доходять до фіналу і лише вперше виграли кубок.

Спортсменів із їх досягненнями привітали заступник голови спілки ветеранів Афганістану Микола Тітаренко та голова РО ВФСТ «Колос» Віталій Детюк. Вони назвали кращих гравців змагань. Кращим воротарем визнано Анатолія Лагоду (Василівка), захисником — Олексія Єлісєєва (Орлик), нападником — Максима Блоху (Радянське), гравцем — Михайла Білоконя (Червоні Квіти). Команда-переможниця отримала Кубок афганців.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2016, 19:04 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Паша К / 25 лютого 2016, 23:45
А можно фото всей команды?)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації