Вхід | Реєстрація

Даішників перевіряють, вільховатського стрілка шукають

Кілька тижнів тому ми інформували своїх читачів, що направили в прокуратуру Полтавської області інформаційні запити. Зараз розповімо про відповіді, надані редакції.

Редакція цікавилася у працівників прокуратури тим, як розвивається досудове слідство по деяких резонансних подіях кримінального характеру, що сталися на території Кобеляцького району протягом 2015 року. Зокрема, йшлося про випадок зі стріляниною поблизу села Вільховатка, яку розпочав один із мобілізованих військовослужбовців Збройних Сил України. Також ми запитували, чи проводиться яке-небудь розслідування по факту оприлюднених у ЗМІ, у тому числі і на нашому ресурсі, відеоматеріалів, на яких співробітники поліції, котрі несуть службу на стаціонарному посту поряд із селом Сухинівка, ймовірно беруть гроші у водіїв великовагового транспорту. Третє запитання стосувалося долі кримінальної справи, порушеної по факту ймовірного отримання хабара колишнім начальником ВДАІ Кобеляцького району Володимиром Голтвянським.

Найбільш оперативну і суттєву інформацію надала військова прокуратура, котра веде справу по факту стрілянини у Вільховатці. Військовий прокурор Збаражський повідомив, що 16 листопада минулого року, тобто, через чотири місяці після стрілянини, військовослужбовцю повідомлено про підозру. А 25 грудня 2015 року його оголошено в розшук, у зв’язку з чим досудове розслідування зупинено. Зараз триває процес встановлення місця знаходження підозрюваного.

Щодо ймовірного отримання хабара даішниками, то відповідь надав заступник начальники ДАІ Сергій Альошкін. Він повідомляє, що 26 листопада на адресу Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції надійшов лист із прокуратури Полтавської області, у якому було зазначено, що «…інтернет-видання «Полтавщина» 7.11.2015 опублікувало інформацію під назвою «Дорожній контроль знову зафіксував на Полтавщині факти хабарництва з боку інспекторів ДАІ», де містилися посилання про можливі вчинення протиправних дій працівниками міліції».

Після цього була проведена службова перевірка, матеріали якої 4 грудня 2015 року скеровані до прокуратури Полтавської області для надання правової оцінки діям працівників міліції.

Ну, а найцікавіша відповідь надійшла від заступника прокурора області Валерія Хараїма. Чиновник у м’якій формі фактично «послав» газету, а з цим і її читачів, тобто, жителів Кобеляк і району. Ось, що він пише: «У кримінальному провадженні під час здійснення досудового розслідування службові особи тижневика «ЕХО» не набули процесуального статусу сторони кримінального провадження, у зв’язку з чим правові підстави надання інформації щодо стану розслідування відсутні». Тут потрібно пояснити, що ніхто прокурора Хараїма про стан розслідування не запитував, адже ми не маємо права втручатися у таємницю слідства. Редакція цікавилася, чи буде ця справа передана до суду, чи, можливо, її вже благополучно «похоронили».

От такі «змістовні» відповіді. Стрілка шукають після того, як чотири місяці думали, чи оголошувати йому підозру. Даішників поперевіряли-поперевіряли та й повернули матеріали в прокуратуру. Чим та займається — невідомо. Ну, а з приводу Голтвянського, прокурор Хараїм у перекладі на людську мову сказав: «Не ваше собаче діло».

І як після цього вірити в те, що у цій державі щось змінилося? І як піднімати авторитет прокуратури? Якогось нещасного хулігана із автоматом півроку знайти не можуть, а хтось наївно мріє, що будуть покарані справжні винуватці розстрілів у Києві в 2014 році. Пресі, отже, і суспільству, відмовляють у інформації щодо стану розслідування рядових хабарників у погонах, а ви хочете, щоб карали високопосадовців, котрі «гребуть» мільярдами?

…Ми направили чергові звернення у прокуратуру Полтавської області з проханням надати інформацію по суті. І по даішниках, і по Голтвянському. У разі отримання чергової відписки, звернемось у Генеральну прокуратуру. Хоча там такі ж самі сидять.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 лютого 2016, 10:32 | Кобеляки | Цікаве


1. гість / 27 лютого 2016, 12:39
Слава революції гідності!
2. микола / 27 лютого 2016, 14:41
Нам ще раз показали, що корупціонери всі при владі а ми бидло.
3. рабинович / 27 лютого 2016, 17:21
це тількі начало реформ далі буде ще краще
4. Товстолоб / 27 лютого 2016, 20:09
Пане Ігоре. А чому б тобі не звернутись за поясненням до самого Голтвянського? Він пацан нормальний. Фартовий. Скільки разів з різного лайна вилазив не обляпавшись. Може й сам розкаже.
5. ГІСТЬкобел / 27 лютого 2016, 22:29

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
6. зязя111 / 27 лютого 2016, 23:36

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації