Вхід | Реєстрація

Перегородку в лікарні закрили через застуду

Перегородку в лікарні закрили через застуду

Коридор між Новосанжарською ЦРЛ та центром ПМСД розділили закритим ролетом через зростання захворюваності на застуду та грип. Найближчим часом перегородку мають відкрити. Так обіцяють у керівництві медичного закладу.

До журналіста «ЕХО» у Нових Санжарах впродовж тижня зателефонували кілька мешканців селища, які скаржилися на незручності при відвідуванні поліклініки. Найбільше нарікань викликала перегородка, якою закрили коридор, що з’єднує два медичних заклади: центр надання первинної медико-санітарної допомоги та центральну районну лікарню.

— Я застудилася, пішла на прийом до сімейного лікаря. Потім мені потрібно було здати аналізи, тож довелося вулицею повертатися до ЦРЛ, — розповіла телефоном одна з відвідувачок поліклініки. — Так довелося ходити кілька разів. І з застудою! І це ж не мені одній — усім так приходиться! Що ж це за покращення для людей, якщо з кабінету в кабінет треба по вулиці обходити?

Після дзвінків новосанжарців журналіст «ЕХО» вирушив до поліклінічного відділення, щоб подивитися на перегородку та дізнатися про причини її появи. Від реєстратури Новосанжарської ЦРЛ повернув коридором управо. І йшов, аж доки дійсно не наштовхнувся на закритий ролет. На ньому містився приклеєний аркуш паперу із пояснюючим написом: «Шановні відвідуючи! У зв’язку з підвищеною захворюваністю на ГРИП та ГРВІ прохід тимчасово закритий. Адміністрація Новосанжарської ЦРЛ».

— З 26‑го січня почався підйом захворюваності на застуди та грип. Тому ми вжили ряд заходів, аби захистити відвідувачів лікарні від зараження, — пояснила головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. — Ввели масковий режим, обмежили кількість відвідувачів, скоротили кількість операцій. У тому числі закрили цю перегородку. Адже на прийом до ПМСД приходить велика кількість людей, що захворіли на застуду. Ми зробили усе, щоб вони мінімально перетиналися з іншими відвідувачами поліклініки. Розуміємо, що це певні незручності для людей, але це тимчасова міра. Захворюваність на застуду йде на спад і, можливо, вже наприкінці тижня ми відкриємо цю перегородку.

Користуючись нагодою, ми запитали у головного лікаря про благодійні внески, які доводиться сплачувати відвідувачам. Ольга Гиря вкотре запевнила: внески мають бути дійсно благодійними. Якщо людина не бажає, вона може не сплачувати. Проте тут же підкреслила: без цих внесків лікарня не зможе працювати.

— Витрати на роздрук кардіограм чи рентгенівських знімків — це далеко не все. У явіть собі, які потреби закладу, у якому лише розеток — 640 штук! За минулий рік ми лише на бланки аналізів, медичних справ витратили 25 тисяч гривень, — зауважила головний лікар ЦРЛ.
Вона ж розповіла, що після реформування частина послуг у лікарні будуть платними, частина фінансуватиметься державою і лишаться безкоштовними.

Також Ольга Гиря повідомила, що Полтавська область цього року виграла грант Світового банку на 41 мільйон доларів США. Цей грант буде використано для покращення у медичних закладах області діагностування та профілактики неінфекційних хвороб.

— Мова йде про серцево‑судинні захворювання: інфаркти, інсульти. На них приходиться 70 відсотків усіх летальних випадків! До прикладу, у Франції чи Німеччині на ці хвороби приходиться близько 50 відсотків смертей. За кошти Світового банку для лікарень, амбулаторій будуть закуплені прилади вимірювання тиску, сучасна апаратура, зокрема, аналізатори, які дозволять через 3–5 хвилин отримувати результати аналізів. Рання діагностика та вчасний початок профілактики дозволить скоротити рівень смертності від цих хвороб, — запевнила Ольга Гиря.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 лютого 2016, 16:16 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. гість / 29 лютого 2016, 08:36
Якби їй в жо..у ту перегородку поставили. Люди з хворими дітьми на руках по холоді бігали.
2. Патріот / 29 лютого 2016, 08:55
Головний лікар Новосанжарської ЦРЛ Ольга Гиря.
Чому вона до цього часу працює? Невже немає достойних людей?
3. місцева / 29 лютого 2016, 09:00
після реформування частина послуг у лікарні будуть платними, частина фінансуватиметься державою і лишаться безкоштовними.
В Конституції прописано----МЕДИЦИНА безкоштовно----панове прокурори по нагляду----ЧОМУ НЕ ВИКОНУЄТЕ СВОЇХ ПРЯМИХ ОБОВ1ЯЗКІВ--чому нарушаються права громадян
4. Талмудист / 29 лютого 2016, 09:02
3.місцева
«В Конституції прописано----МЕДИЦИНА безкоштовно»

На паркані теж написано. А конституцію на майдані перетворили в обгажений паркан. Шалом вам.
5. рак / 29 лютого 2016, 09:40
Патріот-а якже е достойні ДЖАЛА ВІсич ПАТІЕВА
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації