Вхід | Реєстрація

Велика трійка знову на вершині шахового п’єдесталу

Велика трійка знову на вершині шахового п’єдесталу

Упродовж двох останніх тижнів у Новосанжарському шаховому клубі відбувся чемпіонат району з шахів у рамках відбору та підготовки до участі в обласних змаганнях, що пройдуть у березні у місті Миргород. А також турнір пам’яті Петра Єрмакова, у якому взяли участь усі бажаючі шахісти району кваліфікацією не нижче третього дорослого розряду.

У церемонії відкриття взяв участь голова ВФСТ «Колос» Віктор Рибалко, подякувавши усьому шаховому активу району та побажавши перемоги.

Змагання пройшли за швейцарською системою в сім ігрових турів. Чемпіоном району став Віктор Коба зі Стовбиної Долини. Один із кращих шахістів району вкотре підтвердив свій високий статус. Друге і третє місце розділили новосанжарці Микола Пов’якало та Микола Старченко.

На турнір пам’яті Петра Єрмакова завітало багато товаришів, колег та друзів‑шахістів, також дочка Тетяна та син Олег, якому передалась від батька фанатична любов до шахів.

Привітальне слово сказав Леонід Береза, один із кращих друзів Петра Васильовича, який поділився  теплими та приємними спогадами.

— Петро Васильович з Іваном Джалим могли грати по дванадцять годин, не встаючи. «Гімнастика для розуму» — їхня коронна цитата про шахи.

Турнір Єрмакова виявив двох чемпіонів. Перемогу розділили Віктор Коба та Микола Старченко, набравши рівну кількість очок з однаковим коефіцієнтом Бухгольця, зігравши між собою унічию. Третє місце посів Микола Пов’якало.

Ця трійка призерів укотре підтверджує свій високий рівень гри та звання кандидатів у майстри спорту. Дуже приємно також, що росте молода зміна шахового покоління. Наймолодші учасники третьокласниця Анюта Гречишина (ІІ розряд) та шестикласник Віталій Шмиголь (І розряд) виступили досить вдало серед шахових грандів районног і обласного рівня. Так Віталій Шмиголь зайняв почесне п’яте місце, обійшовши досвідчених першорозрядників.

Переможці та призери нагороджені почесними грамотами ВФСТ «Колос». Шаховий клуб імені Івана Джалого висловлює вдячність шахістам, гостям, учасникам у підготовці та проведенні змагань, а також дочці Тетяні та сину Олегу Єрмакову, які підтримують добрі традиції клубу.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 лютого 2016, 13:30 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації