Вхід | Реєстрація

Козацька республіка у Рудці

Зберігаючи і відроджуючи традиції та звичаї часів славного козацтва, учні нашої школи вступають в дитяче об’єднання «Козацька республіка».

Щороку лави козачат поповнюють учні 2 класу. Тож і теперішні другокласники на урочистій лінійці, яку провела педагог-організатор Тетяна Авраменко, давали обіцянку чесно жити, любити свою рідну землю, материнську мову, з повагою ставитися до історії рідного краю, зберігати і продовжувати традиції свого народу.

Отаман та писар козацької ради Рудківського НВК і Тарас Бульба зі своїми синами (учні старших класів) підготували випробування. Малята гідно їх пройшли: співали козацькі пісні та розповідали вірші, продемонстрували свої знання, силу, витривалість та хоробрість під час змагання «Виведи козака з рівноваги», у конкурсі «верхової їзди» на кульках, танцювальному конкурсі «сороканіжок», проявляли обізнаність у вікторині про козацький побут та українські страви, позмагалися в конкурсі на швидке поїдання вареників. У запеклій боротьбі між куренями «Вернигора» і «Крутивус» перемогла дружба.

На завершення дійства козаки Тимоха (Вадим Тимощенков) та Колоброд (Володимир Пасинко), які були запрошені на свято, провели посвяту дітей в козачата та показали віртуозне вміння користуватися козацькою зброєю. Діти, стоячи на коліні, схвильовано та щиро присягали на вірність Україні.  Школярі отримали почесні відзнаки. Тепер вони з гордістю можуть називати себе козачатами, гідними нащадками славних козаків. Зі святом маленьких козачат привітали почесний козак Рудківського НВК Федір Сідак та директор Рудківського НВК Григорій Продан.


Автор: Оксана Бражник, класовод 2 класу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2016, 09:27 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації