Вхід | Реєстрація

Жителі Чкалового вийшли на суботник

Жителі Чкалового вийшли на суботник

За день мешканці невеликого села, що на території Підгорянської сільської ради, розчистили лісопосадку протяжністю два кілометри.

Ще рік тому однокласник автора цієї статті, прочитавши публікацію про те, як кіровські фермери розчищають посадку обабіч дороги до свого села, передзвонив і висловив свої претензії:

— Як про Кірове, так пишеш. А ми в Чкаловому вже кілька років поспіль посадки чистимо. І про нас — ні слова.

Претензія була прийнята і дана обіцянка приїхати й написати про добрі справи жителів Чкалового. Із одним проханням: повідомити, коли люди будуть працювати. Адже, погодьтеся, неможливо знати все і про всіх. Особливо, коли люди не посвячують у свої плани і задуми.

І ось у суботу 16 квітня однокласник знову передзвонив і повідомив:

— Приїжджай, якраз люди працюють.

Дійсно, у лісопосадці, що веде до Чкалового від дороги Кобеляки — Просяниківка, кипіла робота. Чоловіки з бензопилами та сокирами вирубували і випилювали молоду поросль дерев‑самосівів, а жінки зносили цей хмиз на тракторний причіп. Усього в посадці трудилися близько тридцяти чоловік. Ще з десяток жінок розчищали посадку з іншого її кінця.
Неформальний керівник цього гурту розповіла:

— Мене називати непотрібно. А про те, що люди роблять, я розкажу. Ми, жителі Чкалового, чистимо посадки вже багато років. Ніхто нас до цього не примушує і не закликає. Ми самі організувались, тому що хочемо, аби наше село було найкрасивішим і найошатнішим. У тому числі — і під’їзди до нього. Самі бачите, після того, як ми пройдемо, ніде ні папірця, ні гілки сухої не залишиться. Щось спалимо, щось вивезуть на звалище. Показуємо приклад іншим, що посадки можна не лише випилювати, а й доглядати за ними. Перед суботником наші депутати Микола Єгоренко, Сергій Шкваркун, Олег Мірошниченко пройшли по дворах і повідомили людей. Пенсіонерів ми не звали. Вони на своєму віку вже відтрудилися. Ну і, як бачите, прийшли люди середнього віку й молодь. Попрацюємо гуртом, а потім разом юшку і кашу їстимемо. Уже варять.

Також жителі Чкалового розповіли, що продовжують вночі патрулювати вулиці та під’їзди до села. Таким чином вони прагнуть уберегтися від злодіїв, які крадуть корів. І, потрібно відзначити, що за період патрулювання, який продовжується кілька місяців, подібних злочинів у Чкаловому не було. Навпаки, селяни попередили ймовірну крадіжку солярки в одного із підприємців.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2016, 10:14 | Кобеляки | Цікаве
1. хлібороб / 24 квітня 2016, 11:59
Роми пишком прийдуть навпростець
2. гість999 / 24 квітня 2016, 13:17
Пиляють,аж перестаралися,біля зупинки,що в бік Просяниківки,навіть останні дві деревини спиляли,людям які влітку будуть чекати автобуса чи попутку від спеки не буде де сховатися,зупинка то залізна.Чи зовсім мозгів немає?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації