Вхід | Реєстрація

У страсну п’ятницю сталося два вбивства

Уночі з 28 на 29 квітня у Малій Перещепині чоловік зарізав коханця колишньої дружини. А вранці того ж дня у Кустоловому дружина знайшла тіло чоловіка, якого забив на смерть пасинок.

Для загалом спокійного у криміногенному плані Новосанжарського району убивство — завжди резонансна подія. А коли цих убивств два та ще й відбуваються вони в один день, то це вже надзвичайна подія. Забігаючи наперед, скажемо, що обидва підозрюваних у вбивствах затримані працівниками поліції і після завершення слідства постануть перед судом. Але вбитих людей це, на жаль, уже не поверне.

 

Зізнання у коханні… з ножем у руці

У Малій Перещепині всі події розгорталися у межах класичного любовного трикутника: він, вона і… він. 42‑річний мешканець села вже кілька місяців не проживав зі своєю колишньою дружиною. Але в гості до неї та її нового співмешканця періодично заходив. Увечері 28‑го квітня вони разом випивали, а потім колишній чоловік залишив компанію і пішов. Проте повернувся вже близько другої години ночі. Постукав у двері, жінка впустила його до будинку. Чоловік щось почав їй доводити, вона — заперечувати. Виникла сварка. Спочатку колишнє подружжя обмінювалося лише словесними образами, але потім чоловікові цього видалося мало і він ударив жінку принесеним з собою ножем. На захист коханої кинувся її 44‑річний співмешканець. І… отримав одразу кілька ударів ножем. Якщо точніше, то розлючений колишній коханець ударив його двічі у живіт та п’ять разів у спину.

Після цього убивця викинув ніж і спокійно пішов у гості до куми своєї колишньої дружини. І розказав їй страшну та сльозливу історію про те, що на жінку і її співмешканця накинулися із ножами двоє невідомих. А він прийшов зізнатися колишній у коханні і знайшов у будинку її порізану, але живу, та труп її нинішнього чоловіка.

Можливо, кума і повірила розповіді нічного візитера. А от працівники поліції, які за викликом уночі приїхали до Малої Перещепини, одразу засумнівалися у правдивості історії. Порізана жінка не могла дати свідчень одразу, адже її у важкому стані госпіталізували до Новосанжарської ЦРЛ. Але і короткої розмови із підозрюваним уже було достатньо, щоб переконатися: ніяких інших гостей тієї ночі у будинку, де сталося вбивство, не було. Чоловік плутався у показаннях, намагався ввести правоохоронців у оману. Однак був ними затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Наразі у справі триває слідство, поранена жінка перебуває в лікарні. Стан її стабільний.

 

Чоловік забив вітчима руками та ногами

Інше вбивство за попередніми висновками слідства сталося майже о тій самій годині, що і в Малій Перещепині: близько другої ночі. Але повідомлення про це надійшло до поліції лише о 8:30 ранку. У цей час мешканка Кустолового повернулася додому і на підлозі в коридорі знайшла тіло свого 65‑річного чоловіка.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Працівники поліції незабаром з’ясували, що вночі між убитим чоловіком та його 37‑річним пасинком сталася сварка. Завершилася вона тим, що молодший із чоловіків почав гамселити вітчима руками і ногами. Удари потрапляли переважно у голову та м’які частини тулуба. Якийсь із них і став для чоловіка смертельним.

Самого підозрюваного у вбивстві правоохоронці незабаром затримали у друзів, де він у компанії вживав алкогольні напої. У скоєному він зізнався. І наразі також перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Новосанжарського відділення поліції.

 

У «Лайфа» вкрали майже 500 метрів кабелю

Усього за минулий тиждень до відділення поліції надійшло 96 заяв та повідомлень. З них 13 внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, 7 фактів крадіжок, найбільш резонансна з яких — викрадення 480 метрів кабелю із вишки «Лайф» у Бондурах.
На Великдень працівники поліції здійснювали охорону громадського порядку у 12 церквах району. У нарядах були задіяні 24 працівники поліції та учасники громадських формувань.
Також, спілкуючись із журналістом «ЕХО», начальник відділення поліції у Новосанжарському районі Олександр Мартиш запевнив, що до кінця травня слідчі передадуть до суду справу щодо побиття бійця 93‑ї бригади Ярослава Теличка.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2016, 09:17 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації