Вхід | Реєстрація

«Ми дружно і попрацювати, і відпочити можемо»

«Ми дружно і попрацювати, і відпочити можемо»

2 травня жителі провулка Пушкіна зібрались разом, щоб започаткувати гарну традицію. Вони відзначили день народження провулка.

Як розповів депутат міської ради Микола Хоменко, ця ідея виникла ще взимку, коли жителі всі гуртом засипали щебенем дорогу.

— У нас дружній провулок, — говорить Хоменко. — Завжди сусіди приходили один одному на допомогу. Тож поговоривши, ми й вирішили: якщо можемо дружно працювати, то й відпочинемо не гірше.

Усього відзначити день народження провулка зібрались 28 чоловік. Найстаршому серед них Валентину Шаманову 76 років, а наймолодшому Віталію Данку — три.

Зі слів старожилів, до появи в цьому місці будинків тут ріс вишнево‑бузковий садок. Перші будівлі в провулку з’явились у 50‑х роках минулого століття. Заселяли його ветерани війни зі своїми сім’ями: Антон Кушніренко, Олексій Майданник, Михайло Шатух та Михайло Шаманов. Останній, до речі, приїхав у Кобеляки із Туркменістану.

У провулку Пушкіна живуть люди різних професій. Серед них є п’ять педагогів: Тамара Хлистун, Людмила Тихоненко, Олег Данко, Микола Хоменко та Лідія Кушніренко.

У понеділок із самого ранку в провулку кипіли підготовчі роботи до свята. Одні мешканці виставляли столи, інші — лавки та стільці, треті надували та чіпляли повітряні кульки. На імпровізованій кухні Володимир Лещенко та Іван Песиголовець готували юшку і смажили шашлик. Столи ломились від страв, які несли господині.

Коли жителі провулку зайняли свої місця, Микола Хоменко привітав усіх із започаткуванням дня провулка, побажав здоров’я й наснаги та висловив сподівання, що це свято стане для жителів традиційним.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2016, 10:26 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації