Вхід | Реєстрація

Площу перемоги перекриють?

Площу перемоги перекриють?

12 травня відбулась четверта сесія Кобеляцької міської ради. На неї прибули 18 із 26 депутатів.На початку засідання міський голова Олександр Копелець, зачитавши порядок денний, пояснив, що деякі депутати заздалегідь попередили про своє запізнення. (Щоправда, до завершення засідання жоден із них так і не з’явився. — Авт.) Зважаючи на достатню кількість обранців у залі, очільник міськради запропонував приступити до роботи сесії.

Присутній на засіданні активіст Микола Теренін висловив своє занепоєння з приводу того, що не всі депутати з’явились на засідання:

— Як вплинути на прогульників? Пропоную наступне. Якщо сьогодні депутат не прийшов на сесію, то завтра він виходить білити дерева. Від нього ж має бути якась користь.

За дві години міські обранці встигли розглянути 20 питань, включаючи різне.

Про виконання бюджету міста за три місяці 2016 року присутнім розповіла завідувач фінансового відділу Надія Назарова. Вона повідомила, що за перший квартал цього року бюджет виконаний на 155 відсотків. Перевиконання становить 621 тисячу гривень. До загального фонду поступили 1 мільйон 750 тисяч 570 гривень, до спеціального — 56 634.
На сьогодні використано податків на суму 1 316 472 гривні. Із них утримання міської ради обійшлося кобелячанам у 403 тисячі гривень, на благоустрій міста витрачено 636 тисяч.
Депутати проголосували за звіт начальника фінвідділу, а також підтримали зміни до бюджету міста.

За затвердження договорів, укладених міським головою, та рішення виконавчого комітету депутат Анатолій Кучеренко запропонував проголосувати без розгляду. Кучеренко аргументував це тим, що вони детально обговорені на постійних комісіях і «за межі бюджету жодна копійка не вийшла». Міські обранці підтримали пропозицію, позбавивши можливості присутніх у залі кобелячан прослухати цю інформацію. (На сайті Кобеляцької міської ради остання інформація про договори, підписані міським головою, датована лютим 2016 року. — Ред.)

Далі депутати внесли зміни до штатного розпису міської ради. Відтепер в установі нараховується 21 штатна одиниця. Додались посади державного реєстратора та спортінструктора. Необхідність останньої Олександр Копелець аргументував тим, що у футбольному клубі налічуються команди юнаків та дорослих. Планується створення дитячої. Крім баскетбольної федерації, може з’явитись волейбольна. При цьому міський голова наголосив:

— Пока у виділену суму ми вкладаємось. Доки не витратимо — ніяких змін не буде.

Цікавим було питання про заборону руху великогабаритних та великовагових транспортних засобів вулицями Кобеляк. Олександр Копелець пояснив:

— На сьогоднішній день майже по всій правій стороні міста зроблений ямковий ремонт. На черзі провулки Вишневий і Шкільний та Валявський садок. У зв’язку з недостатністю коштів, ми не зможемо охопити всі міські автошляхи. Ви бачили, у якому стані знаходиться площа Перемоги. Нам необхідно домовитись із власниками великогабаритних та великовагових транспортних засобів про допомогу в її ремонті. Я маю на увазі «Добробут», «Кернел», «Сільські традиції» та «Громаду». Якщо вони відмовляться виділити кошти, то ми будемо змушені на час жнив перекрити рух для їх великовагових автомобілів.

Депутати погодились на таку альтернативу. (Хоча ще 9 лютого цього року на зустрічі з підприємцями Олександр Копелець обіцяв, що з настанням сталого температурного режиму площу Перемоги благоустроять за кошти міста. — Ред.)

Після цього міські обранці обговорили відкриття площадки для сортування твердих побутових відходів в райцентрі по вулиці Покровській (Червоноармійській). Його розкрив юрист міськради Олексій Кліманов. Він розповів, що постановою Кобеляцького районного суду від 22 січня 2016 року, яка залишена без змін ухвалою Харківського апеляційного суду від 31.03, Кобеляцьку міську раду зобов’язано припинити розміщення твердих побутових відходів по вулиці Червоноармійській, біля ПП «Цегельник», та очистити від них цю територію.

— Відповідно до законів України, на органи місцевого самоврядування покладається обов’язок збирати та вивозити побутові відходи, а також виділяти для цього спеціальне місце, — говорить Кліманов. — Ми розуміємо, що без такого полігону наше місто існувати не може. Тому пропонуємо відкрити площадку для сортування твердих побутових відходів по вулиці Покровській. Згідно рішення суду, проведені роботи з очищення території. Надалі пропонується сортувати побутові відходи, які звозять з міста. Можливо, отримувати навіть за це кошти. Обов’язки щодо сортування покласти на «Міську сервісну службу».

Як пояснив юрист, своїм рішенням депутати автоматично доручають секретарю міської ради розробити положення про умови проведення конкурсу з відбору інвестиційного проекту на проведення робіт щодо сортування, переробки й утилізації твердих побутових відходів.
Міський голова додав, що все сміття на Покровській спецтехніка згорнула в яр. На це планувалось витратити 100 тисяч, а провели роботи за 200:

— До цього питання ми повернемось, коли по закінченню півріччя у нас будуть кошти, щоб закрити борг. Планується, згорнуте сміття накрити шаром глини. Також на площадці буде побудований навіс.

Підтримали присутні і пропозицію міського голови щодо проведення дня міста. Копелець припустив, що для цього знадобиться 100 тисяч.

Наостанок депутати проголосували за взяття на облік комунальним підприємством «Міська сервісна служба» дитячих площадок, розташованих у місті, та розглянули земельні питання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2016, 15:27 | Кобеляки | Суспільство


1. Хок / 20 травня 2016, 22:22
Ми для чого вибирали депутатів щоб прогулювали сесії то може їм пора на відпочинок а інших вибрати чи обрати?
2. Кох / 20 травня 2016, 23:26
1.Хок
«може їм пора на відпочинок а інших вибрати чи обрати?»

Спробуй обери.
3. гостинець / 21 травня 2016, 13:27
Молодець Сан Санич!Давно треба раком ставить і Кернел,і Добробут.Хай дають грошики на дороги.Асфальт вони вбили,особливо Добробут зі своїм буряком.
4. Злий / 21 травня 2016, 18:30
1.Хок
«Ми для чого вибирали депутатів щоб прогулювали сесії то може їм пора на відпочинок а інших вибрати чи обрати?»

А то, як голосували за кучку бізнесменів та чиновників, наче не було понятно, що вони чхати на Кобеляки і жителів хотіли. Їх цікавить лише як міське бабло "освоїти" та гоголем ходити, бо він бач депутат!
3.гостинець
«Молодець Сан Санич!Давно треба раком ставить і Кернел,і Добробут.Хай дають грошики на дороги.Асфальт вони вбили,особливо Добробут зі своїм буряком.»

Кого він дійсно раком поставив, так це Кобеляки. Травень на календарі, в міському бюджеті вже пусто. А якщо він перекриє дорогу «Добробуту», «Кернелу», «Сільським традиціям» та «Громаді» то наступного дня йому в кабінеті наручники нацеплять. Та і він сам це розуміє, так що все це була театральна постановка для бидла, яке і купилось на це.
І пам’ятайте, спочатку трясе підприємців, потім підприємства, а потім і за жителів візьметься. Так що чекайте.
Зате на день міста всадять 100 тис., будете ходити по 50 метрах плитки, дивитись на бігборди, а хтось сидячи в кабінеті буде бабки рахувати і підсміюватись з дурачків.
5. перекотиполе / 21 травня 2016, 18:45
4.Злий
« а хтось сидячи в кабінеті буде бабки рахувати і підсміюватись з дурачків.»

-ти дійсно злий, нажаль правий.
6. Гість / 23 травня 2016, 14:32
Вирішили відкрити сміттєзвалище на вул Покровській дурдом суд присудив закрити а вони теж саме сміттезвалище відкривають і куди там можна було витратити 200 тисяч
7. гостинець / 23 травня 2016, 14:36
6.Гість
«Вирішили відкрити сміттєзвалище на вул Покровській дурдом суд присудив закрити а вони теж саме сміттезвалище відкривають »

Давай кажи,які твої пропозиції?
8. Гай Фокс / 23 травня 2016, 15:29
Цікаво, в честь якої перемоги тепер названа площа, якщо це слово пишеться з малої букви?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації