Вхід | Реєстрація

Ваша допомога плюс наш контроль

Ваша допомога плюс наш контроль

На чергу денну 9‑ї сесії селищної ради, яка відбулася у середу 11 травня, були винесені 6 питань. Із 26 депутатів були присутні 20. Вів сесію селищний голова Геннадій Сумський, секретарювала Людмила Бабанська.

Перше питання, яке стосувалося програми профілактики правопорушень на території селищної ради на 2016–2020 роки, мав доповнити своїм виступом начальник Царичанського відділення поліції Роман Бурнаховський. Питання було перенесене на останній пункт на прохання самого правоохоронника, який з певних причин не зміг прийти на початок сесії. Тож почали роботу сесії з другого питання, що передбачало розгляд ініціативи щодо створення опорної Царичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Царичанської районної ради. На сесії були присутні директори трьох шкіл: Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів — Таїсія Рашевська, Царичанської ЗОШ І-ІІ ступенів (мікрорайон Глинище) — Наталія Іваніна та директор Лисківської ЗОШ І-ІІ ступенів Валентина Смірнова.

Спочатку юрист селищної ради Євгенія Міхєєва ознайомила депутатів з листом освітян, де прохали дозволу депутатів надати погодження на проведення реорганізації Лисківської і Царичанської ЗОШ І-ІІ ступенів шляхом приєднання їх як філій до опорної Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Далі виступила Таїсія Рашевська, яка пояснила присутнім що собою являє опорна школа і чому Царичанська школа стане опорною в районі. На сторінках тижневика ми знайомили читачів з положенням про опорну школу. Як пояснила Таїсія Вікторівна, із 25 класів у їхній школі — 8 класів, де навчається 30–37 учнів. За умовами реформи, в опорних школах має бути не менше 360 учнів, а їх у школі — 698.

— Створити філії, — каже педагог, — це в першу чергу будуть збережені вищезгадані школи. До того ж, це і можливість опорній школі мати краще фінансування, розширити варіативну базу, можливість розвантажитися. Ми матимемо і спільні плани, і сталий педагогічний колектив та багато інших переваг. Депутати уважно слухали виступаючу та цікавилися багатьма питаннями, на які та ґрунтовно відповідала. Розповідь директора депутатів задовольнила і вони вирішили надати дозвіл на проведення реорганізації шкіл. За що і проголосували.

Наступне питання стосувалося результатів конкурсу щодо надання в оренду приміщень Лисківського сільського клубу. З огляду на те, що до селищної ради з пропозицією взяти в оренду приміщення сільського клубу надійшла лише одна заява від громадянина Віталія Живаги, присутні у сесійному залі дали погодження на оренду строком на три роки. Живазі рекомендували використовувати об’єкт оренди за цільовим призначенням та згідно умов договору, а саме: проводити у клубі дискотеки.

Далі присутні узгодили довідку про перерозподіл бюджетних асигнувань до рішення сесії від 11 травня 2016 року. Проголосували за грошову оцінку земель села Тарасівки та висновок на проект землеустрою по вулиці 14-ої Гвардійської дивізії, 10 у сумі 4 тисячі 100 гривень; послугу з приєднання до електричних мереж по водопроводу села Дубове (будівництво) у сумі 2 тисячі 520 гривень; субвенцію держбюджету у сумі 10 тисяч гривень для фінансової підтримки поліції тощо.

Ще два питання, які розглянули депутати, стосувалися затвердження Порядку використання коштів, передбаченого у місцевому бюджеті для забезпечення житлом осіб, які знаходяться на черзі громадян, що потребують поліпшення житлових умов згідно з додатком та розгляду протоколу постійної комісії з земельних питань. Що стосується земельних питань, то розглядалася можливість зробити один з пастівників у селі Дубове громадським. Ініціатор такої ідеї — депутат селищної ради Петро Сергієнко. З приводу цього він зібрав і підписи 40 селян на згоду. Вирішили направити клопотання в обласний земельний кадастр.

З останнього питання черги денної доповідав заступник селищного голови Андрій Андрухів. Ішлося про Програму профілактики правопорушень на території Царичанської селищної ради на 2016–2020 роки. Програма складається з 8 розділів. Метою створення Програми є забезпечення ефективності здійснення узгоджених заходів щодо профілактики правопорушень, протидії злочинності та усунення причин і умов, що спричинили вчинення протиправних дій, поліпшення криміногенної ситуації, оздоровлення соціально-економічної та морально-психологічної ситуації на території селищної ради. Андрій Володимирович повідомив про строки виконання Програми, перелічив завдання і заходи Програми тощо. Одноголосно депутати затвердили Програму профілактики правопорушень.

Тим часом селищний голова надав слово Роману Бурнаховському. Начальник поліції у своєму виступі коротко розповів про ситуацію в поліції та зауважив, що не все залежить від самих працівників поліції, як би вони не старались. Але це не знімає з них відповідальності. Бурнаховський згоден з випадками байдужого ставлення поліціянтів до своїх обов’язків, але разом з тим є проблеми в органах поліції, які не дають працювати на повну силу. Начальник поліції розповів, що фінансування поліції здійснюється державою на 38 відсотків. У зв’язку з оптимізацією мережі, на сьогодні відділення Царичанської поліції укомплектоване кадрами на 24 %.

— У нас є відеокамери, — сказав Бурнаховський, — але вони низької якості і не дають змоги у повній мірі їх використовувати. Половина усіх крадіжок, які часто відбуваються, припадає на Царичанку. Якщо проаналізувати криміногенну ситуацію в районі з січня місяця цього року до середини травня, то за добу в середньому припадає 10,3 реєстрацій. Усього було зареєстрованих звернень 1337. Було здійснено 319 правопорушень, з них 139 — на території селищної ради.

Роман Бурнаховський наголосив, що боротися з правопорушеннями необхідно спільними зусиллями правоохоронців, влади і громадськості.

Депутата Романа Байбуза турбувало питання несанкціонованого ринку біля супермаркета «Брусничка».

Також депутати вказали правоохоронцям на їхню інертність у розкритті крадіжок, відсутність взаємодії з органами самоврядування та багато іншого. Усі зауваження начальник поліції прийняв до відома та підсумував, що коли боротися проти злочинів спільно, то тоді буде не соромно дивитись один одному в очі.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2016, 16:37 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації