Вхід | Реєстрація

За час своєї роботи школа здійснила 55 випусків

За час своєї роботи школа здійснила 55 випусків

20 травня Кобеляцька дитяча музична школа відзначила своє 60‑річчя.

Захід з нагоди цієї дати пройшов у районному Центрі культури й дозвілля.

Ведучі Олег Шабалтій та Валентина Сабадирь розповіли, що на ювілей навчального закладу завітали шість поколінь випускників.

Концертна програма розпочалась із виступу духового оркестру, який виконав козацький марш «Бубнодзвін».

Усіх присутніх із знаменною подією в житті музичної школи привітав її директор Олександр Скляренко. Олександр Миколайович зробив короткий екскурс у історію навчального закладу:

— 1 червня 1956 року було відкрито Кобеляцьку дитячу музичну школу. У перший рік роботи заклад відвідували 60 чоловік. Заняття проводилися в маленькому приміщенні по класах баяна, фортепіано, труби та домри. Працювали п’ять викладачів. Першим директором музшколи був Андрій Телятник. Із часом у школі відкрились нові класи: скрипки, акордеона, гітари, бандури, ударних інструментів, сопілки, хореографії, вокалу та образотворчого мистецтва. Було відкрито філіали в Біликах, Світлогірському та Бутенках. Згодом — музичні класи в Бережнівці, Красному, Шенгурах та Кунівці.

За 60 років свого існування музична школа здійснила 55 випусків. Свідоцтва про її закінчення отримали 1700 учнів. Близько 270 випускників обрали музику своїм фахом.

Сьогодні в школі навчаються понад 400 учнів, із якими займаються 39 викладачів. Працюють 6 відділів: гри на фортепіано, народних інструментів, оркестровий, музично-теоретичних дисциплін, сольного співу, образотворчого мистецтва та хореографії. Кожного року учні школи беруть участь у обласних конкурсах і стають переможцями.

Грамоти педпрацівникам вручили представник облдержадміністрації Валентина Вождаєнко, директор обласного методкабінету Ліна Богодист, перший заступник голови РДА Жанна Шевцова та завідувач відділу культури й туризму Марія Кириченко.

Також своїх колишніх наставників привітали Надія Зайцева, викладач Полтавської міської школи мистецтв, Наталія Сулаєва, декан психолого-педагогічного факультету ПНПУ.

Концертна програма складалася не лише з виступів учнів та педагогів школи. Музичні вітання присутнім подарували колишні вихованці Юрій Бутко, Валентин Прядко, Людмила Касьяненко, Надія Зайцева, Микола Гармаш та Валерія Шабельник.

На завершення заходу вдячні випускники вручили педагогам квіти.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2016, 09:56 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації