Вхід | Реєстрація

Юні художники почали малювати ще із 7-ї ранку

Юні художники почали малювати ще із 7-ї ранку

У заходах на честь Міжнародного дня захисту дітей взяли участь майже дев’ятсот малюків.
1 червня у Кобеляках, як і по всій Україні, відзначали дитяче свято. Міжнародний день захисту дітей або День дитини вперше почали святкувати ще у 1950 році. В Україні традиційно у перший день літа діти малюють на асфальті, беруть участь у різноманітних конкурсах та концертних програмах.

Початок святкового дійства у Кобеляках був призначений на восьму тридцять ранку. Та перші юні художники, які прагнули взяти участь у конкурсі, з’явилися на вулиці Касьяна, поряд із районним Центром культури і дозвілля, задовго до цього. Діти прийшли, щоб вибрати собі кращі, найпомітніші для журі та глядачів місця. І, напевно, не помилилися. Адже цього року в заході взяла участь небувало велика кількість дітей. За різними підрахунками, на свято прийшли і приїхали майже дев’ятсот малюків із усього району. Одні малювали на асфальті, інші виступали на сцені або просто ласували морозивом та разом із батьками спостерігали за святковим дійством. Кожна дитина отримала подарунок, якими забезпечив підприємець із Полтави Володимир Сергієнко. Морозиво привезли за сприяння міської ради.

Організатори заходу для об’єктивності оцінювання малюнків запросили до складу журі і батьків діток-учасників. Юних художників розділили на три вікові категорії. Серед наймолодших переможцем визнали дворічного Тимоша Онищенка. Друге місце зайняв Максим Литвинов, якому три роки, третє — його ровесниця Софійка Бистрякова. У другій віковій категорії переможцем визнали Рината Абдурахманова. Призерами стали Тимофій Кудря та Вадим Риков. Серед найстарших учасників перемогла восьмирічна Аня Черкаська, другою і третьою стали відповідно Аріна та Поліна Дейнеки.

Потрібно відзначити, що тим діткам, які не малювали, теж не доводилось нудьгувати. Для них організували різноманітні конкурси та розваги. Працівники Будинку дитячої творчості тут же проводили своєрідні майстер-класи, навчаючи дітей виготовляти поробки з різних матеріалів. Для тих, хто бажав стати сильнішим, свою майстерність демонстрували вже знамениті кобеляцькі рукоборці під керівництвом Артема Письмака.

На літній сцені і поряд із нею теж вирувало життя. Кілька сотень дітей виступили із концертними номерами. Тривало святкове дійство кілька годин. І навіть природа виявила свою прихильність до дітей. Із низьких дощових хмар, що зависли над містом із самого ранку, не пролилось жодної краплини.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2016, 10:05 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації