Вхід | Реєстрація

Пільгами на проїзд можуть скористатись 14 тисяч жителів

Нещодавно відбулась зустріч представників міської, селищної і сільських рад із начальником Управління праці та соціального захисту населення Зоєю Петренко, на якій розглядалось питання реалізації районної програми з пільгового перевезення пасажирів.
Зоя Іванівна пояснила, що у 2016 році районною програмою, яка була прийнята 16 лютого, передбачено, що до категорій громадян, котрим надано право пільгового проїзду в автомобільному транспорті загального користування, відносяться інваліди війни, учасники бойових дій, пенсіонери за віком, інваліди та діти-інваліди, особи, які супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів, ветерани силових структур та пожежної охорони, реабілітовані громадяни, які постраждали внаслідок репресій або є пенсіонерами, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1 та 2‑ліквідатори), діти з багатодітних сімей. Безкоштовне перевезення цих категорій громадян здійснюється при пред’явленні пільговиком талона одноразового використання на проїзд та відповідного посвідчення, що підтверджує право на пільгу. Відсутність талона не є підставою для водія відмовити у перевезенні громадян, які пред’явили посвідчення, що підтверджує право на пільгу.

За отриманням талонів громадяни, котрі мають право на безкоштовний проїзд, звертаються у селищну та сільські ради за місцем реєстрації, — продовжує Зоя Петренко. — Їм необхідно особисто пред’являти такі документи: посвідчення про право на пільги, паспорт і заяву.

При посадці в автобус на автостанції пільговик пред’являє водієві квиток (отриманий в касі) та посвідчення про право на безкоштовне (пільгове) перевезення. При посадці за межами автостанції громадянин, який користується правом пільгового проїзду, пред’являє водію автобуса посвідчення і талон, який дає право проїзду у відповідний період. Право на використання талону має тільки власник посвідчення. Талон без відповідного посвідчення вважається недійсним та не дає право на пільговий проїзд. Кількість талонів, виданих пільговику протягом місяця, не обмежуються. На автостанції пільговик, пред’явивши посвідчення, отримує «нульовий» білет.

— У 2016 році правом на пільговий проїзд можуть скористатись близько 13 943 жителі району, — каже Зоя Іванівна. — У минулому році пільги діяли на таких приміських маршрутах: Кобеляки-Канави (через Іванівку), Кобеляки-Білики (через Жуки), Кобеляки-Чорбівка, Кобеляки-Бутенки, Кобеляки-Перегонівка, Кобеляки-Свічкареве, Комсомольськ-Солошине (через Григоро-Бригадирівку, Мотрине, Озера). На міжміські та міжобласні маршрути талони не видаються, оскільки послуги цих перевізників оплачуються з обласного бюджету.

Зі слів посадовця, відповідно до програми облдержадміністрації, компенсація за проїзд на міжміських і міжобласних маршрутах загального користування протяжністю, що перевищує 50 кілометрів, проводиться з обласного бюджету. Згідно програми, учасникам бойових дій, інвалідам війни, особам, які супроводжують інвалідів війни І групи, дітям із багатодітних сімей проїзд відшкодовується стовідсотково. Інвалідам загального захворювання, дітям-інвалідам та особам, які супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи) проїзд відшкодовується в розмірі 50 відсотків, а пільга діє в період із 1 жовтня по 15 травня. Батьки загиблих (померлих) військовослужбовців або військовослужбовців, які зникли безвісти, та інваліди військової служби отримують 50‑відсоткову пільгу.

Для виплати компенсації таким категоріям громадян необхідно звернутись за місцем реєстрації до районного територіального центру соціального обслуговування і подати квиток, паспорт, посвідчення та написати заяву.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2016, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації