Вхід | Реєстрація

На зборах «Самооборони» говорили про атестацію поліції

На зборах «Самооборони» говорили про атестацію поліції

27‑го травня у малому залі засідань районної ради відбулися збори «Новосанжарської Самооборони Майдану». Учасники громадського формування обговорили атестацію поліції, перспективи роботи помічниками дільничних та справу щодо побиття бійця АТО Ярослава Теличка.

 

Члени «Самооборони» будуть помічниками дільничних

Відкрив збори голова «Самооборони» Руслан Корнієнко. Він розповів, що 30‑го травня організації офіційно виповнюється два роки. Протягом цього часу члени громадського формування займалися охороною громадського порядку (рейди спільно з працівниками правоохоронних органів), волонтерством (забезпечення українських військових у зоні АТО) та військово‑тактичною підготовкою (медичні, вогневі та теоретичні вишколи). Кілька членів «Самооборони» пройшли службу на сході — як у складі добровольчих батальйонів, так і в якості воїнів регулярних частин української армії.

Говорячи про перспективи, Руслан Корнієнко зауважив, що головним напрямком діяльності організації є все ж таки охорона громадського порядку. Тому наполягав на тому, щоб активні члени «Самооборони» ставали помічниками дільничних інспекторів поліції.

— У нас уже є така практика у Пристанційному, Соколовій Балці. Незабаром будуть помічники дільничних у Малій Перещепині, Нових Санжарах. У кожному селі має бути представник «Самооборони», який на місці виконуватиме функції помічника дільничного, такого собі «шерифа», і допомагатиме поліції, — зауважив голова громадського формування.

На зустріч із представниками «Самооборони» запросили керівника кадрової служби відділення поліції Артура Бурю. Він розповів, які саме документи потрібні, щоб стати громадським помічником дільничного. Найголовніше — кандидат має бути несудимим, мати довідки від нарколога та психіатра, а також позитивну репутацію у місцевій громаді.

 

Атестацію поліції знову переносять

Учасники громадського формування найбільше цікавились у представника відділення поліції термінами атестації. Проте Артур Буря пояснив, що вона знову переноситься — цього разу на кілька тижнів.

— Спочатку її призначали на березень, потім — на квітень. Тепер говорять, що вона розпочнеться на початку червня.

Щодо кадрового укомплектування відділення, то Артур Буря розповів, що протягом року із новосанжарського відділення звільнилися близько 10 відсотків працівників. Переважно — молодого віку. Мовляв, не всі витримують роботу із специфічним контингентом, до того ж забезпечення поліції/міліції залишає бажати кращого.

 

За групове побиття бійця судитимуть одного?

У попередньому номері тижневика ми розміщували коментар заступника начальника відділення Новосанжарської поліції Андрія Власенка щодо того, що справу про побиття бійця 93‑ї бригади Ярослава Теличка до кінця травня передадуть в суд. Проте на зборах сам військовослужбовець спростував цю інформацію.

— Зараз лише планують передати в суд справу стосовно одного з тих, хто побив мене у Руденківці, — розповів Ярослав Теличко, який приїхав зі своєї частини у кількаденну відпустку. — Інших, які наразі ховаються чи то в Росії, чи ще десь, тільки збираються оголосити у розшук.

Нагадаємо, що у березні добровольця 93‑ї бригади, який рухався на автомобілі «Карпатської Січі» та був одягнений у військову форму, побили кілька чоловік у селі Руденківка. За фактом була порушена кримінальна справа, яка досі ще не передана до суду.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2016, 16:40 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Петлюрівець / 5 червня 2016, 18:59
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5 Правил користування сайтом
2. Степан32 / 6 червня 2016, 15:52
2.Гість
«Це ти про кого так?»
Або про атошніка,або про Паршевлюка
3. Степан32 / 6 червня 2016, 15:53
А може хтозна,
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації