Вхід | Реєстрація

Нарада сільськогосподарських товаровиробників

Нарада сільськогосподарських товаровиробників

2 червня відбувся семінар «Впровадження Програми розвитку аграрного комплексу Полтавщини та пріоритетні напрямки на період до 2020 року», який провела директор Полтавської обласної сільськогосподарської дорадчої служби Світлана Андрієнко.

Участь у семінарі взяли голова районної ради Володимир Кішінський, голова районної державної адміністрації Таміла Шевченко, керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, представники малого бізнесу та керівники установ району.

Під час семінару Світлана Андрієнко презентувала Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року. У своєму виступі доповідач зазначила, що головною метою Програми є збільшення доданої вартості в аграрній сфері, підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для зростання доходів індивідуальних домогосподарств, малого та середнього аграрного бізнесу, поліпшення розвитку села та якості життя в сільській місцевості.

Ознайомила з основними пріоритетними напрями програми:

 - підвищення конкурентноздатності малого та середнього аграрного бізнесу, що стосується галузей тваринництва та рослинництва.

- підвищення доданої вартості в аграрній сфері щодо розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та підтримки сільськогосподарської дорадчої діяльності.

- розвитку органічного землеробства і виробництво органічних продуктів харчування.

Підводячи підсумки Світлана Михайлівна наголосила, що вперше за останні двадцять років депутати Полтавської обласної ради прийняли Програму, яка забезпечить розвиток підприємницької діяльності на території сільських населених пунктів області. Програма у свою чергу передбачає співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

По завершенні презентації відбулася нарада з керівниками агроформувань району з актуальних аграрних питань, яку провів заступник голови райдержадміністрації Володимир Катишков та голова районної ради Володимир Кішінський.

Під час наради були розглянуті питання дотримання законодавства з питань охорони праці під час збирання ранніх зернових та зернобобових культур; дотримання пожежної безпеки під час збирання врожаю ранніх зернових культур; розцінок на приймання та зберігання сільгосппродукції в 2016 році; прогноз фітосанітарного стану основних сільськогосподарських культур на червень 2016; про оздоровлення дітей працівників агропромислового комплексу. На всі підняті питання працівниками відповідних служб були надані вичерпні відповіді та консультації.


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2016, 19:06 | Кобеляки | Суспільство
1. Єхидний / 7 червня 2016, 06:57
Пробував на фото кошмарної якості розгледіти хоча б одного виробника. Не зміг. мені здається там чиновники радилися із чиновниками. тОбто вчергове бездарно проїдали бюджетні гроші. та коли ж їх нарешті розженуть оті всі районні ради ридиа та інший непотріб.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації