Вхід | Реєстрація

Китайгород: бути чи не бути відділенню Ощадбанку

Китайгород: бути чи не бути відділенню Ощадбанку

Минулого вівторка у районній раді відбулася зустріч за участю представників влади, бюджетних організацій району, сільських громад Китайгорода, Рудки, Цибульківки, Могилева та представників Ощадбанку. Обговорювали питання, чи працюватиме відділення Ощадбанку в Китайгороді.

Донедавна, крім райцентру, відділення Ощадбанку функціонувало у Китайгороді. Наразі постала дилема: чи є необхідність в роботі відділення, коли його робота не покриває усіх затрат, вкладених у його функціонування. До виникнення такої ситуації працівники відділення Ощадбанку приймали комунальні платежі і обслуговували здебільшого пенсіонерів та громадян, які не в змозі з різних причин дістатися до районного центру. Мешканцям Могилева, Рудки, Китайгорода, Цибульківки це було дуже зручно.

— Самими платіжними операціями ми не перекриємо усіх витрат, які вкладаємо у розвиток. Тому нам треба, окрім комунальних платежів, залучити й інші ресурси: зарплатний, пенсійний, кредитний та інші. Саме від бажання мешканців громад обслуговуватися саме у нас залежить робота відділення, — зазначила у ході бесіди керуюча Магдалинівським відділенням Ощадбанку Наталія Петракова.

Успішна робота відділення Ощадбанку в Китайогороді залежить від поінформованості, обізнаності населення. Фахівець вважає, що цим повинні займатися місцеві керівні органи, громадські активісти. Зі слів Наталії Анатоліївни, багато громадян телефонують і цікавляться, чому припинило свою роботу відділення Ощадбанку в цьому селі. І тому, як відмітила голова райради Світлана Горбачова, керівники громад повинні вести роз’яснювальну роботу, яка б спонукала громадян до вибору.

У ході зустрічі представники Ощадбанку детально розповідали присутнім про роботу їхньої банківської мережі, переваги перед іншими банками, знайомили з багатьма соціальними програмами. Представник обласної філії Ощадбанку Сергій Калінін повідомив:

— Ощадбанк сьогодні вже не той, що був 2 роки назад. Це сучасний банк, який активно розвивається, постійно оновлюється. У ньому постійно відкриваються нові формати, запроваджується ряд соціальних програм. Усе, що на сьогодні пропонують комерційні банки, зараз є в Ощадбанку, і навіть більше, — відмітив банківський працівник. — Банкомати Ощадбанку виконують безліч операцій. Через банкомат можна зняти кошти з картки будь-якого банку без комісії.

Також Калінін повідомив, що за незалежним дослідженням Ощадбанк був визнаний кращим банком у 2015 році. Він очолив рейтинг «50 провідних банків України».

У ході наради присутні задавали питання, цікавилися кредитними програмами, оформленням через відділення зарплатних, пенсійних рахунків тощо.

Підвівши підсумок, Світлана Горбачова зауважила, що відділення Ощадбанку в Китайгороді продовжить свою роботу за умови, якщо населення чотирьох громад надасть перевагу в обслуговуванні не тільки комунальних платежів, а й своїх вкладів, зарплатних, пенсійних, кредитних коштів. У свою чергу представники Ощадбанку повідомили, що відділення працюватиме лише тоді, коли будуть фінансово виправдані витрати на його утримання.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2016, 09:18 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації