Вхід | Реєстрація

Кальян допомагає зняти стрес і відпочити від проблем

Кальян допомагає зняти стрес і відпочити від проблем

Сучасного українця неможливо здивувати такою річчю як кальян. Сьогодні більшість людей на запитання, що це за прилад, відразу дадуть відповідь, що він призначений для куріння тютюну. Та, на відміну від звичайного сигаретного, цей тютюн дуже ароматний і має різні смаки. Щодо самої культури куріння кальяну, то тут ситуація неоднозначна. Оскільки українці полюбляють різноманітні експерименти і можуть налити в чашу і чай, і вино, і молоко. Тобто, простору для вигадок вистачає. Єдина проблема, яка може виникнути у бажаючих покурити кальян, це наявність у тютюнових магазинах міста тютюну з улюбленим смаком чи якогось аксесуару до самого приладу. Та якщо ви заздалегідь плануєте відпочинок із кальяном, варто звернутись за адресою http://freshtrack.com.ua/. У інтернет-магазині Fresh Track вам стовідсотково запропонують усе необхідне. Коли і в якій країні виникла культура куріння кальяну?

У принципі, ні для кого не буде новиною, що культура куріння кальяну прийшла до нас зі Сходу. Зародилась вона в Індії. Уявіть, перші кальяни виготовляли зі шкаралупи кокосового горіха. Згодом поширилась на всі мусульманські країни. У ХІХ столітті ця східна культура почала з’являтись у Європі. До речі, куріння кальяну вважалось забавкою, яку могли собі дозволити заможні та багаті люди.

Звичайно, що зараз це доступно фактично кожному. Значна кількість громадських закладів пропагують куріння кальяну як стовідсотковий спосіб зняти стрес і відпочити від проблем.

Та всі любителі покурити кальян повинні пам’ятати деякі правила, які варто дотримуватись, що зберегти своє здоров’я. По-перше, курити потрібно лише високоякісний тютюн. Його можна придбати в інтернет-магазині Fresh Track. По-друге, кальян потрібно ретельно мити після кожного разу, як ви покурили. По-третє, забороняється поєднувати куріння тютюну із вживанням алкогольних напоїв. Якщо полюбляєте змочити горло під час куріння, то варто заварити ароматний чай. І головне, не використовуйте один муштук у компанії малознайомих вам людей. Це не відповідає жодним санітарним правилам.

Що ж до рідини, яку заливають у колбу. Фахівці не рекомендують заливати міцний алкоголь. Оскільки наслідки від поєднання алкоголю й тютюну можуть бути невтішними. У якості фільтра можна використати легке вино, трояндовий чай, молоко або гранатовий сік. Знавці додають також  у посудину ягоди вишні або винограду.

Курити чи не курити кальян, це вирішувати вам. Та пам’ятайте, що цей процес також шкодить вашому здоров’ю. Щоправда, до нього не так швидко звикають як до сигарет.


Автор: Євгеній ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2016, 10:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації