Вхід | Реєстрація

Викрадачів корів шукали і поліцейські, і селяни

Викрадачів корів шукали і поліцейські, і селяни

Кобеляцький та кілька сусідніх районів уже понад рік потерпають від справжнього нашестя злодіїв, які викрадають корів. У ніч із 3-го на 4-те серпня поліцейські були як ніколи близько від того, щоб нарешті затримати злочинців.

Уночі, якраз напередодні професійного свята поліцейських, до Кобеляцького райвідділу надійшло чергове тривожне повідомлення про викрадення трьох голів великої рогатої худоби. Двох корів і бичка викрали у Василівці. А потім розпочалася ледве не спецоперація по затриманню крадіїв. На жаль, вона не завершилася вдало. Злодіям удалося втекти. Можливо, саме через це по району одразу почали розповсюджуватися різні чутки, пов’язані зі злочином у Василівці.

Частина цих чуток дійшли і до редакції. Нам навіть телефонували і розповідали про перипетії нічної пригоди. Отже, для початку — про що говорять люди. Одні розповідають про те, що злодіїв таки знайшли працівники патрульної служби. Але відпустили за хабаря у сумі дві тисячі гривень. Звідки відома точна сума «відкупних» — людина, яка повідомила цю інформацію, пояснити не змогла. Говорили й про те, що вранці того дня поліцейські і цивільні громадяни переслідували якогось чоловіка поблизу Орлика. А дехто взагалі заявляв, що поліцейські перебувають у змові з викрадачами корів. Саме тому злочин так довго не можуть розкрити. Щодо самого факту переслідування, то мешканці Василівки та Дашківки розповідають, що злодії прибули на «вазівській» «шістці» кавового кольору. Коли їх почали переслідувати, зловмисники втікали по кукурудзяному полю. А потім покинули машину.

У зв’язку із цими чутками ми попросили начальника Кобеляцького райвідділу поліції Володимира Федана більш детально розповісти про ті події. Звичайно ж, без розголошення таємниці слідства. Володимир Іванович розповів:

— Коментувати відверті нісенітниці про якусь змову зі злочинцями я не буду. Нехай ці вигадки залишаться на совісті тих людей, що їх розповсюджують. Тепер по факту. Уночі на номер 102 надійшло повідомлення про крадіжку корів у Василівці. Шкода, що знову був згаяний дорогоцінний час. Люди, чию худобу викрали, спочатку вирішили шукати її самотужки. Аж доки один із жителів села не наполіг на дзвінкові у поліцію. Отримавши сигнал, весь особовий склад райвідділу був буквально піднятий по тривозі. На дороги виїхали п’ять патрульних автомобілів. Усі інші поліцейські разом із мешканцями Василівки та Дашківки почали прочісувати місцевість. Потрібно відзначити активну участь місцевих жителів. Я розумію, як їх «дістали» викрадачі корів. Так злодіїв помітили. Вони почали втікати через поле, не шкодуючи ні себе, ні свій автомобіль. Їх переслідував один із наших співробітників. Його машина також зазнала пошкоджень. Викрадачі були змушені покинути свій «ВАЗ 2106» аж біля Дашківки. До речі, автомобіль не кавового, а синього кольору. Наші співробітники продовжували пошуки на службовому і особистому транспорті. Доїжджали не лише до Орлика, а навіть до Китайгорода Царичанського району. Але переслідування пішого чоловіка біля Орлика не було. Залучили ми і кінологів із собаками. Навіть збиралися телефонувати  до редакції «ЕХО», щоб задіяти для пошуків із повітря дрон, який у вас є. Але зрозумівши, що це не дасть результату, відмовилися від цього наміру ( Від редакції:  ми готові надати подібну техніку для допомоги правоохоронцям). На жаль, злодіям удалося зникнути у якомусь із полів.  Ще раз підкреслюю, ми дуже вдячні жителям Василівки і Дашківки за допомогу у пошуках злочинців. І вчергове закликаю не гаяти час на самостійні пошуки, а миттєво телефонувати на номер 102. Так, шукайте, але разом із поліцейськими. Цього разу всі разом ми були дуже близькі до затримання викрадачів корів. Упевнений, що отак, об’єднавшись, таки подолаємо цю напасть.

Володимир Федан зазначив, що у правоохоронців є інформація, яка може допомогти встановити особи злодіїв, котрі буквально тероризують мешканців сіл Кобеляцького та сусідніх із ним районів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2016, 18:21 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації