Вхід | Реєстрація

Мешканці Нових Санжар: «Закриття пологового — нерозумне та слабке рішення!»

Мешканці Нових Санжар: «Закриття пологового — нерозумне та слабке рішення!»

Під час громадського обговорення проти закриття пологового відділення висловились 173 жителі селища. Принаймні така інформація опублікована на офіційному сайті селищної ради.

Нагадаємо, що громадське обговорення тривало протягом липня. Свої пропозиції можна було залишати на офіційному сайті селищної ради. На початку серпня на сайті з’явилася інформація, що до ради надійшло колективне звернення від жителів Нових Санжар із підписами. Усі 173 підписанти висловилися «проти» закриття пологового відділення.
Також на адресу селищної ради надійшов електронний лист, текст якого розміщений на офіційному сайті. Його авторами є мешканці Нових Санжар з району військового санаторію, які не побажали називатися. Листа написано російською, ми подаємо його у перекладі.

«Ми живемо у Нових Санжарах всього кілька років. Дивне місто. Чарівні, неймовірні місця. Це просто справжній рай на землі!

Дізналися випадково про закриття пологового відділення у міській лікарні та дуже здивувались. Це неприпустимо! Просто неприпустимо — закрити відділення! Адже майбутнє країни — це діти та породіллі, які надзвичайно потребують допомоги лікарів‑професіоналів. Як же будуть майбутні матусі без медперсоналу, який поруч? Як впораються самі? Їхати до Полтави? А якщо пологи швидкі? Якщо недоношений малюк вирішить з’явитися на світ раніше, не чекаючи поїздки до обласної лікарні? Ні! Закривати пологове відділення не можна!
Ми надзвичайно полюбили Нові Санжари і хочемо, щоб місто розвивалося та ставало все кращим і кращим. Було б добре, якби керівництво дослухалося до нашого голосу: пологове відділення при лікарні закривати не можна! Це нерозумне та слабке рішення — закрити пологове у Нових Санжарах! Майбутнє країни — це наші діти, онуки та правнуки. Тож давайте віддамо свої голоси за те, щоб залишити пологовий.

Мешканці Нових Санжар, санаторій».

Нагадаємо, що депутати Новосанжарської районної ради одного разу вже відмовились закривати пологове відділення, прийнявши рішення про проведення з цього питання широкого обговорення серед громади району. Триватиме воно до 1‑го вересня, після якого рада має розглянути питання знову.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2016, 10:12 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації