Вхід | Реєстрація

Районні змагання до Дня туризму

Районні змагання до Дня туризму

Туризм – це один з найпоширеніших видів активного здорового відпочинку і вважається, що День туризму (27 вересня) сприяє пропаганді здорового способу життя. У 2016 році цей День проходив під гаслом «Доступний туризм». Це свято для кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись із щоденної буденної одноманітності на берег річки, в ліс, в поле або в інші місця, якими так багата наша земля.

З нагоди Всесвітнього дня туризму проведено районні особисто-командні змагання учнівської молоді зі спортивного орієнтування "Азимутальне коло". Спортивне орієнтування— складний вид спорту, в якому для досягнення високого результату необхідно в рівній мірі володіти всіма компонентами: фізичною, технічною, тактичною, психічною та розумовою підготовленістю. Учасник змагань за допомогою спортивної карти і компаса повинен якнайшвидше подолати дистанцію, відвідавши певну кількість точок, які влаштовані на місцевості— контрольних пунктів.

У районних змаганнях взяли участь 17 команд (6 команд старшої та 11 команд середньої вікової групи) із 11 шкіл району в кількості 110 осіб. Право підняти прапор змагань на урочистій лінійці відкриття було надано учневі Бутенківської школи Кобелю Богдану, який влітку цього року завоював титул чемпіона України з велосипедного спорту.

В результаті цікавої та напруженої боротьби призові місця розподілилися наступним чином:

по старшій віковій групі:

- команда Кобеляцького НВК №1– 1 місце;

- команда Білицької ЗОШ 1-3 ст. – 2 місце;

- команда Кобеляцької ЗОШ 1-3 ст. №2 – 3 місце;

по середній віковій групі:

- команда №1 Кобеляцької ЗОШ 1-3 ст.№2 - 1 місце;

- команда Бутенківської ЗОШ 1-3 ст. – 2 місце;

- команда №2 Кобеляцької ЗОШ 1-3 ст. №2 – 3 місце.

В особистому заліку перемогу вибороли: Бажан Андрій (Кобеляцький НВК №1), Штомпель Ульяна (Білицька ЗОШ №1), Гончар Артем (Кобеляцька ЗОШ №2), Талдикіна Наталія (Бутенківська ЗОШ). Призерами змагань стали: Федь Володимир (Бутенківська ЗОШ), Кусайко Юлія (Білицька ЗОШ №1), Черкаський Сергій (Кобеляцька ЗОШ№2), Матвієнко Дмитро (Бутенківська ЗОШ), Овчаренко Володимир (Дабинівська ЗОШ), Кривич Маргарита ( Кобеляцький НВК№1), Глова Діана ( Кобеляцька ЗОШ №2), Штриньова Євгенія (Кобеляцька ЗОШ №2). Всі переможці та призери змагань нагороджені грамотами відділу освіти райдержадміністрації.

Туристські змагання надали можливість кожному учаснику підвищити свою майстерність, збагатити свій досвід з орієнтування, відчути азарт справжніх змагань. На останок слід зазначити, що подібні заходи, вкрай важливі для підростаючого покоління. Адже, регулярна туристська діяльність та участь у туристських змаганнях є ефективною компенсацією браку фізичного навантаження за сучасних умов життя, викликають у школярів позитивні почуття та емоції, слугують засобом загартовування і збільшення фізичної працездатності організму. Тож День туризму дійсно гідний вважатися Всесвітнім, адже він об’єднує, навчає, знайомить, оздоровлює.


Автор: Олександр Ліла, головний суддя змагань


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2016, 16:12 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації