Вхід | Реєстрація

Про кримінал та опалювальний сезон

Про кримінал та опалювальний сезон

говорили на господарчій нараді у понеділок 7 листопада.

Зустріч відбулася у малій залі райдержадміністрації. Були присутні керівники районних установ, представники організацій, голови селищної та сільських рад, голова районної ради Світлана Горбачова. Вів нараду голова райдержадміністрації Сергій Турський.

Начальник Царичанського відділення поліції Роман Бурнаховський коротко доповів про оперативну обстановку в районі. Посадовець відмітив, що на 30 % збільшилася кількість звернень громадян. Зросла кількість крадіжок. Причин є кілька, як пояснив головний поліціянт району. На його думку, спрацював не на користь державі так званий закон Савченко. Не вироблений чіткий механізм дії законів про національну поліцію. Поліцейська реформа до кінця не доведена. Штат працівників поліції недоукомплектований. Фінансування потреб поліцейської галузі недостатнє. Зі слів Бурнаховського, фінансування в установі здійснюється лише на 38 %, кількісний особовий склад не поповнюється, а зменшується.

— На сьогодні у нас працює 40 поліцейських, а раніше було понад 80, — зауважив правоохоронець. — Планується збільшити штат до 60, але ще немає прийому до поліції. Особовий склад працює, але недостатня кількість співробітників позначається на якості роботи. Усього не охопимо. Тому в районі склалася така ситуація, що без допомоги громадськості нам не обійтись. Я не перестаю наголошувати, що тільки спільно з громадськістю ми зможемо подолати злочинність. Ми маємо усе контролювати, але ж допоможіть і ви нам, — резюмував Роман Миколайович і продовжив: — Не стійте осторонь, пильнуйте свої домоволодіння, намагайтеся в рамках своїх можливостей убезпечити їх від злодіїв, а також прохання до керівників підприємств, організацій, торговельних закладів установити засоби сигналізації. Нам буде набагато легше і оперативніше зреагувати на виклик. Бувають досить часті випадки, коли громадяни самотужки намагаються справитися зі злодіями, а потім до правоохоронних органів звертаються наступного дня. Але час уже згаяний. Тому наполягаю: при першій же можливості негайно телефонувати на 102.

До розмови долучився Сергій Турський. Керівник району звернувся до селищного голови Геннадія Сумського із запитанням: чи можна на виконкомі селищної ради підняти питання заборони торгівлі спиртними напоями в нічний час і не реалізовувати їх малолітнім. Геннадій Вікторович схвально відгукнувся, але зауважив: при умові жорсткого контролю з боку поліції. Турський запропонував розробити графік чергувань по селищі, сільських радах представників громадськості спільно із правоохоронцями.

Від присутніх до начальника поліції пролунало запитання:

— Чи можна застосовувати засоби самооборони, коли у будинок забрався крадій? І як себе вести?

Начальник поліції відповів, що в першу чергу будь-яким способом треба повідомити про це поліцію і не перевищувати своїх повноважень, не виходити за рамки закону.

Роман Бурнаховський повідомив коротко про виявленого крадія, про його причетність до інших злочинів. Також очільник районної поліції озвучив проблему, яка існує на сьогодні. Іноді за день помирає 3–5 громадян. За правилами, щоб констатувати факт смерті, яка скоїлася не насильницьким способом, а природним, потрібне свідчення лікаря. Але останні на виклики не виїжджають, якщо це відбувається після 19:00. Лікарі оперують це тим, що робочий день має свої обмеження. Позанормовий час не оплачується, а вони мають право на свій законний вихідний. Головний лікар Наталія Дениско констатувала:

— Це є проблемою не тільки у нас, а й у країні. Немає законних важелів, щоб врегулювати такий стан речей. У вихідні дні ми не можемо направити сімейного лікаря, бо він і так перевантажений. Це повинен робити фельдшер. Чому швидка допомога не виїжджає?  Це треба у них з’ясувати.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2016, 17:33 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації