Вхід | Реєстрація

«Свинячого голосу не буде»

«Свинячого голосу не буде»

Під час сесійного засідання міський голова Олександр Копелець пообіцяв, що роботи з розчищення автошляхів і тротуарів від снігу будуть проводитись вчасно. Він запевнив, що крім комунальної, буде залучена техніка п’яти господарств, із якими міськрада уклала договори.

4 листопада відбулась 9 сесія Кобеляцької міської ради, на яку із 26 зібрались 19 депутатів. Міські обранці розглянули 16 питань порядку денного.
Про виконання та зміни до бюджету міста розповіла завідувач фінвідділу Тетяна Заголовацька.

Тетяна Заголовацька, завідувач фінансового відділу:

— Бюджет міста за 9 місяців цього року склав 6 мільйонів 204 тисячі 715 гривень. До загального фонду надійшло 5 764 774, до спеціального — 439 941. Перевиконання становить 567 886 гривень. До спеціального фонду бюджету розвитку на капітальні трансфери надійшло 387 961 гривень. Ці кошти ми перераховуємо для придбання автомобіля-сміттєвоза. Сума субвенції, котру ми маємо перерахувати, — 482 264 гривні. Недостачу 94 303 плануємо отримати до кінця року.

Далі депутати збільшили штатний розпис міської ради. Реєстратору адміністративних послуг встановлено оклад 2050 гривень (відповідно до постанови Кабміну). На опалювальний період ввели посади двох операторів теплогенераторної (по 0,5 ставки) та відповідального за експлуатацію газового господарства (0,25 ставки).

Договори, укладені міським головою, міські обранці погодили без розгляду й обговорення.
Після чого директор «Міської сервісної служби» Василь Фещенко прозвітувався про готовність підприємства до осінньо-зимового періоду. Депутат Олег Сіроштан поцікавився:

— Якщо випаде сніг, комунальна техніка проводитиме розчищення ще до масової появи автомобілів на дорогах чи, як завжди, у свинячий голос.

Керівник комунгоспу пояснив, що вони слідкують за погодними умовами і починатимуть працювати щойно випаде сніг. Відповів на це питання і міський голова Олександр Копелець:

— Наступний раз, коли я ночуватиму в свинячий голос у Кобеляках, я запрошу вас до себе. Свинячого голосу не буде, у нас є домовленості з п’ятьма господарствами. Вони допоможуть нам під час стихії. Нам потрібно в наступному році зробити свою АЗС. Скільки ми тратимо в місяць на паливо?

Василь Фещенко відповів, що в середньому 60 тисяч гривень на місяць: 30 — на дизпаливо та бензин, 30 — на пропан і метан.

Василь Фещенко, директор КП «Міська сервісна служба»:

— Для розчищення доріг будуть задіяні МАЗ-піскорозкидач із відвалом, бульдозер ДТ-75, трактори МТЗ-82, ЮМЗ-6, обладнані відвалами. Тротуари чиститимуть два трактори Т-16.

Для посипання дорожнього й тротуарного покриття ми заготовили170 тонн піску та 15 тонн солі. Також із минулого року залишилось 12 тонн суміші. У наявності достатня кількість паливно-мастильних матеріалів. Розроблені маршрути з розчищення автошляхів у місті.

Загалом, підприємство готове до роботи в осінньо-зимовий період.

 

У проекті рішення до цього питання депутатам пропонувались три пункти. Перший стосувався недостатньої готовності «Міської сервісної служби» до зимового періоду. У другому говорилось про необхідність вивчити досвід Решетилівки щодо благоустрою. Третій пункт мав надати право міському голові приймати рішення про реорганізацію підприємства.

Анатолій Кучеренко попросив пояснити, чому за приклад взяли саме Решетилівку.
Копелець сказав:

— Повірте, нам є, чого в них повчитись.

Депутати відхилили останній пункт, змінивши другий на «вивчати досвід інших районів».
Також Василь Фещенко повідомив, що для успішної підготовки до осінньо-зимового періоду підприємству необхідні запчастини для двох бульдозерів на базі ДТ-75. У спеціалізованих магазинах вони майже відсутні. Такий бульдозер за ціною металобрухту можна придбати у підприємця Олександра Труховського за 15 тисяч гривень. Міські обранці надали дозвіл на придбання розкомплектованого бульдозера ДТ-75 для «Міської сервісної служби».

Потім депутати обговорили земельні питання, які розкрила завідувач земельного відділу міськради Софія Скрильник.

Наступне питання стосувалось веб-дошки пошани, яка знаходиться на офіційному сайті Кобеляцької міської ради. До міськради надійшла пропозиція занести світлину Валентина Голяника, почесного громадянина району, автора книг про історію Кобеляччини, на цю веб-дошку. Та депутат Кучеренко наголосив:

— До веб-дошки пошани є претензії. Ми приймаємо рішення про занесення туди жителів району. А документально вона не затверджена. Немає ні положення, ні умов, ні порядку занесення. Тому пропоную розробити положення й затвердити його на наступній сесії.
Міський голова зобов’язав секретаря Юлію Телятник підготувати необхідні документи.
Наостанок присутні мали заслухати річний звіт Олександра Копельця про його роботу на посаді міського голови. Та очільник міськради сказав, що звіт майже готовий, але йому порадили дочекатись закінчення року, коли будуть в основному готові фінансові питання. Тому він прозвітується на початку грудня. І подякував депутатам за роботу.

Олександр Копелець, міський голова:

— За рік на благоустрій міста ми освоїли більше 5 мільйонів гривень.  
Дякую всім, хто допомагав садити і доглядати квіти та прибирати вулиці. Шкода, що недопрацював із приводу об’єднання з Підгорянською громадою.

Вважаю неправильним те, що районна рада не відала нам стадіон, який знаходиться в жалюгідному стані. Та ми будемо повторно подавати це звернення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2016, 10:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації