Вхід | Реєстрація

«Недовго ігри грались…»

«Недовго ігри грались…»

Під час відпрацювання території району працівниками царичанської поліції було виявлено заклад, у якому здійснювалися ігри, які, згідно «Закону про гральний бізнес», заборонені.
Приміщення знаходилося у центрі селища неподалік адмінбудівлі. Злочинний бізнес працював успішно. Тут залишили багато грошей ті відвідувачі, яких швидко «накрив» азарт гри. «Викачка» грошей набирала обертів.

Звичайно, поліції про цей заклад стало відомо. Знала вона і про негативне ставлення громадськості до цієї установи, чула нарікання обурених людей. Але щоб остаточно зупинити роботу гральної установи, треба було зібрати доказову базу. На цьому була і побудована робота.

Відомості за цим фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато слідство згідно частини 1 статті 203–2 ККУ («Заняття гральним бізнесом»). Особам, яким інкримінується вчинення цього правопорушення, може бути призначене покарання у вигляді штрафу від 10 до 40 тисяч неоподаткованих доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Були проведені всі необхідні заходи, спрямовані на розкриття злочину, та встановлені особи, причетні до його скоєння. Окрім цього, працівниками поліції був проведений санкціонований обшук у приміщенні. У ході обшуку було вилучено комп’ютерне обладнання, яким користувалися гравці. Комп’ютери були направлені на комп’ютерно-технічну експертизу до Дніпропетровського НДЕКЦ (науково-дослідний експертно-криміналістичний центр).

На цей час досудове розслідування триває і вирішується питання про повідомлення причетним особам про підозру у вчинення злочину. Поки тривають слідчі дії, повідомити прізвища цих осіб неможливо.

 

Викрито злодія, який систематично здійснював крадіжки

31.10.2016 близько 19:00 до чергової частини Царичанського відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця Бабайківки про те, що невідома особа незаконно заволоділа його транспортним засобом — ВАЗ 2108.

Дане звернення було одразу зареєстроване в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення. Після реєстрації заяви працівниками оперативного підрозділу та інспекторами Новомосковського ВП були проведені заходи щодо встановлення місцезнаходження викраденого автомобіля. У цей же вечір інспекторами дорожнього руху по вулиці Кірова районного центру було зупинено розшукову автівку під кернуванням місцевого жителя, громадянина П. Його затримали відповідно до статті 208 КПК України («Затримання уповноваженою службовою особою»).
Відомості про це правопорушення було внесено до ЄРДР за частиною 3 ст. 289 ККУ («Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно групою осіб, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я потерпілого»), за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Наступного дня громадянину П. було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 50 днів. Його поміщено до ізолятора тимчасового тримання. 4 листопада підозрюваного переведено до Дніпропетровського слідчого ізолятора.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2016, 12:19 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації