Вхід | Реєстрація

Гроші на дрова таки перерахували

Гроші на дрова таки перерахували

Жителі Кобеляцького району, які звертались до Управління соцзахисту за призначенням субсидій на тверде паливо і скраплений газ, у останні дні минулого року отримали кошти.

Нагадаємо, у статті «Ганна Ткаленко чекає грошей на дрова» ми розповідали, що наприкінці грудня до редакції звернувся житель Шенгурівської сільської ради Михайло Мурейко. Чоловік повідомив, що у Коваленківці живе Ганна Ткаленко, котрій нарахована субсидія для придбання дров. Грошову допомогу призначили ще в жовтні, але до цього часу жінка її не отримала.

Олександр Боровик, начальник відділу грошових виплат та компенсацій, пояснив кореспондентам, що субсидія для придбання дрів видається одноразово у вигляді готівкових грошей. Усі розрахунки його колеги провели вчасно, але кошти ще не надійшли в район. Боровик висловив сподівання, що це відбудеться до закінчення року.

30 грудня, наступного дня після виходу номера, до редакції знову зателефонували з Шенгурівської сільради. Виявилось, що кошти Ганні Ткаленко таки надійшли. Михайло Мурейко висловив припущення, що це відбулось завдяки втручанню журналістів.

Свій коментар із приводу виплати грошової допомоги населенню надала начальник Управління соціального захисту Зоя Петренко. Посадовець пояснила:

— Усього за призначенням субсидії на тверде паливо і скраплений газ звернулись 837 осіб. Із них 113 чоловік подали свої заяви в грудні минулого року. Загальна сума грошової допомоги склала 835 798 гривень. На 1 січня заборгованість становила 115 245 гривень. Станом на 10 січня ця сума надійшла в район. Зараз готуються документи і на рахунки людей переведуть кошти. Тобто, фактично заявники, хто звернувся в Управління соцзахисту в листопаді, опинились у кращій ситуації, ніж ті, хто подавав заяви в липні. Оскільки до грудня кошти фактично не надходили. Вважаю, що цифри говорять самі за себе. І претензії до наших працівників щодо нарахувань не повинні виникати. Якщо ж люди подали заяви в кінці грудня, то їм субсидію ще не встигли нарахувати.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2017, 11:22 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації