Вхід | Реєстрація

В міській гімназії №30 стартував обласний етап конкурсу імені Петра Яцика

Змагання традиційно проводиться серед учнівської та студентської молоді. Цьогорічна кількість учасників – близько 300. Які завдання чекали на юних мовознавців, знають наші кореспонденти.
Учні шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студенти вишів з Полтави, Кременчука, Лубен, Миргорода, Глобино та інших міст Полтавщини зібралися на обласному етапі Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Цього разу змагання пройшло в міській гімназії №30.
Олена, учасниця обласного етапу конкурсу з української мови ім. П.Яцика (м.Карлівка):
- Моя любов це - і Україна, і українська мова. Я можу назвати себе патріоткою своєї держави, і якщо я досягну якихось успіхів, то це буде моїм власним досягненням, яким я буду дуже пишатися.
Катерина, учасниця обласного етапу конкурсу з української мови ім. П.Яцика (м.Полтава):
- Я дуже люблю українську мову і ціную українське слово. Це для мене велика творча робота.
Заснований конкурс з української мови за підтримки Петра Яцика – українця, який емігрував до Канади, створив там будівельну корпорацію та став мільйонером. Після його смерті фінансову допомогу конкурсу здійснював фонд, який створила донька мецената. Нині змагання спрямоване на підтримку рідної мови, а його мета – привернути увагу світового українства до проблем української мови.
Надія Мякушко, заступник голови Полтавської облдержадміністрації:
- Його місія, його функція возвишена тим, що це конкурс спрямований на вивчення і тепер вже - захист української мови. Я до цього конкурсу ставлюся з особливим трепетом і ми до цього конкурсу намагаємося долучити якомога більше дітей.
На переможців районних та міських етапів конкурсу імені Яцика чекають чимало завдань, які потрібно успішно вирішити, аби отримати перемогу на обласному етапі змагання.
Ольга Коваленко, завідувачка відділом гуманітарних наук ПОІППО:
- Завдання різноманітні. Вони передбачають і загальну орфографічну культурну грамотність, лексичне багатство учнів, написання твору-мініатюри, тобто, всебічно показують, наскільки дитина, чи це студент, чи це учень, наскільки вони володіють українською мовою.
Переможці обласного етапу Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика візьмуть участь у Всеукраїнському етапі змагання, який, за словами організаторів, теж пройде у Полтаві.

Автор: В'ячеслав Джиган, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2010, 15:16 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації