Вхід | Реєстрація

Із Переволочної в Кобеляки

Із Переволочної в Кобеляки

Нещодавно вийшла друком друга книга педагога та колишнього міського голови Івана Паська. Це видання є спогадами про свій життєвий шлях.

Іван Павлович Пасько народився в 1930 році в селі Переволочна Кишеньківського району. Освіту чоловік здобув у Дніпропетровському державному університеті, де закінчив історичний факультет. До 1963 року він жив у Кишеньках, а потім переїхав в Кобеляки. За трудовий період устиг попрацювати учителем, шкільним інспектором, інструктором ідеологічного відділу парткому, очолював кабінет політичної освіти та методичний кабінет райвно, був головою міської ради та директором школи. Як пояснив Іван Пасько, устрій радянської системи управління він відчув на власному досвіді і тому хотів, аби нащадки, прочитавши книги, зрозуміли, у чому ж заключалась недолугість тих методів управління.

Друга книга «50 років життя і роботи в Кобеляках» є продовженням видання «Переволочна». Автор присвячує її своїм онукам і правнукам. Хоча видання варто прочитати всім, хто цікавиться життям райцентру в радянський період. Замість прологу в книзі вміщений статистичний матеріал про райцентр, який підготував Леонід Митько. Із нього читачі дізнаються, як розвивалось місто на початку 60‑х років минулого століття. Наприклад, у ті часи населення Кобеляк становило 8460 чоловік. Та, згідно проекту планування, його кількість мала зрости до 40 тисяч. Для залучення цих людських ресурсів у місті мали побудувати нові комбінати й заводи.

Із авторськими працями Івана Паська можна познайомитись у центральній районні бібліотеці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2017, 09:15 | Кобеляки | Цікаве


1. Седой / 27 березня 2017, 11:21
аби нащадки, прочитавши книги, зрозуміли, у чому ж заключалась недолугість тих методів управління

Недолугисть розумив, но в диссиденты не подался. До пенсии линию партии гнул и гнобил руководителей, кто не колебался параллельно линии партии. Теперь прозрел, козел старый. Кучма тож партком Южмаша возглавлял и на партийной волне в директора выбился. Уж потом на наворованное в презики пошел. Менталитет щирых кастрюлей шкалит. Мазеповец на мазеповце и оным погоняет.
2. don Pedro / 27 березня 2017, 11:39
1.Седой
«Теперь прозрел, козел старый. »

Мабуть також боїться геїв бендерівців, що аж книжку написав про недолугість своїх методів управління
3. Адекватник / 27 березня 2017, 11:53
2.don Pedro
«Мабуть також боїться геїв бендерівців, що аж книжку написав про недолугість своїх методів управління»

Та ти ж спочатку книжку почитай, а потім пиши. Він геїв не боїться, бо він за гейропейські цінності і за бандерівців, тобто за "вільну Україну", яку вони тоді не добили, так тепер вже нарешті таки розіпяли. А про недолугість методів управління пише, бо й сам управляв, тож знає це питання досконально.
4. саша ставицький / 27 березня 2017, 12:17
Хамелеони і пристосуванці, в яких мізки замінені на пристосуванство.Жаль , що серед українців таких дуже багато .При комуністах були вірними ленінцями , зараз демократи .Вміють прогинати спиену.
5. don Pedro / 27 березня 2017, 13:25
3.Адекватник
«Він геїв не боїться, бо він за гейропейські цінності»

а ти звідки знаєш?
3.Адекватник
«А про недолугість методів управління пише, бо й сам управляв, тож знає це питання досконально.»

мабуть вирішив покаятись перед смертю, вибачитись перед онуками і правнуками
4.саша ставицький
«При комуністах були вірними ленінцями , зараз демократи »

нардеп Андрюша теж гарний приклад для підтвердження твоїх слів
4.саша ставицький
«Вміють прогинати спиену.»

вміють кармани набивати грошима при любому розкладі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації