Вхід | Реєстрація

Україна не закінчується за власним парканом

Україна не закінчується за власним парканом

У понеділок 27 березня у малому залі Царичанської райдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, яка діє як консультативно-дорадчий орган при РДА.

Координаційну раду склали представники освітніх, культурних, медичних, спортивних установ, правоохоронних органів та громадських організацій району. Провела захід керівник апарату райдержадміністрації, голова ради Олена Бакуліна за участю голови РДА Сергія Турського та виконуючого обов’язки першого заступника голови Миколи Рижка.

Сергій Турський у своїй короткій промові звернув увагу на важливість виховання в дітей почуттів патріотизму, поваги і любові до своєї держави:

— Від того, яке в Україні зростатиме покоління, залежить наше з вами життя у майбутньому. Зізнаємося чесно, що виховання патріотичних чеснот на сьогодні, на жаль, кульгає. Молодь керується дещо іншими цінностями. Та у наших силах у себе на місцях створити такі умови, щоб діти росли і виховувалися в дусі патріотизму.

Голова координаційної ради Олена Бакуліна, спираючись на план роботи з національно-патріотичного виховання, визначила основні пріоритети та заходи.

Про значення патріотичних цінностей говорила у своєму виступі і директор Царичанського Будинку дитячої та юнацької творчості Валентина Сергієнко. Вона вважає, що у сучасних суспільно-політичних умовах, коли Україна зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, ставлення до патріотичного виховання учнів вимагає особливої уваги. Валентина Григорівна повідомила присутніх про низку заходів патріотичного характеру, які проводяться у школах району та БДЮТі. Розповіла, що протягом двох останніх років у районі успішно проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово‑патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Сергієнко відзначила, що такий захід проходить у районі на високому рівні та зауважила, що для достойного представлення «соколят» на обласному рівні необхідно залучати значні фінансові кошти. У цьому покладаються на допомогу районної влади. Доповідач подякувала усім колективам, причетним до проведення масштабного заходу, зокрема і козацьким формуванням.

Проблему національного-патріотичного виховання присутні активно обговорювали. Лунали різні пропозиції: проводити масштабні патріотичні спортивні, мистецькі заходи із залученням не тільки дітей, а й батьків, громадськості.

Районний військовий комісар підполковник Олександр Світенко висловив своє бачення патріотизму:
— Я постійно спілкуюсь з юнаками віком з 18 до 25 років. І мушу визнати, що світогляд юнаків, їхні погляди на життя — у занедбаному стані. Причини різні, але це так. Зі свого боку намагаюсь донести, що Україна — це наш спільний дім. І вона не закінчується за власним парканом. Свою Батьківщину треба любити, захищати, розвивати, не смітити в ній. З цього починаються патріотичні чесноти.

У ході проведення заходу начальник відділу організаційно-кадрової роботи секретар ради Олена Канто ознайомила присутніх з організаційними моментами подальшої діяльності координаційної ради згідно її Положення. Голова ради Олена Бакуліна, підбиваючи підсумки зібрання, наголосила на важливості участі у національно-патріотичному вихованні кожного з присутніх. А голова райдержадміністрації Сергій Турський відзначив, що на сьогодні існує повне взаєморозуміння з керівництвом Царичанської об’єднаної територіальної громади у заходах з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2017, 11:30 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації