Вхід | Реєстрація

Група мобільних псевдо-поліцейських за 2 роки виманили у громадян кілька мільйонів гривень

Група мобільних псевдо-поліцейських за 2 роки виманили у громадян кілька мільйонів гривень

Працівниками Слобожанського управління кіберполіції та оперативниками карного розшуку поліції Полтавщини, разом із обласною прокуратурою затримана злочинна група, яка понад півроку займалася шахрайською діяльністю.

Починаючи з вересня 2016 по квітень 2017 року, шахраї, у складі 4-ох осіб, систематично займалися обманом громадян з метою заволодіння їх коштами та цінностями. До групи входили троє чоловіків і дівчина. Всі мешканці Полтавської області. Один із фігурантів відбуває покарання у виправній колонії на Луганщині. Інші – мешканці різних районів Полтавщини.

Начальник поліції Полтавщини Олег Бех говорить: «Телефонні дзвінки з прихованого номеру здійснювалися з території виправної колонії. Шахраї представлялися поліцейськими, працівниками фіскальної служби, працівниками банків та вимагали перерахувати гроші за непритягнення родичів чи бізнесменів до кримінальної відповідальності. Вимагали гроші в розмірі від 2000 доларів США і більше. Перерахунок коштів здійснювався на вказані фігурантами банківські картки. Потім, за допомогою сервісу переказу коштів, здійснювали їх конвертацію в рублі, а в подальшому переводили в готівку на непідконтрольній Україні території в Луганській області».

У своїй злочинній діяльності фігуранти використовували сучасну електронно-обчислювальну техніку.

На даний момент особи підозрюються у вчиненні близько сотні епізодів протиправної діяльності. Унаслідок шахрайських дій фігуранти завдали шкоди громадянам з різних областей України на кілька мільйонів гривень.

У ході санкціонованих судом обшуків у підозрюваних вилучена комп’ютерна техніка, банківські картки, понад 70 сім-карт мобільних операторів, телефони, кошти, здобуті злочинним шляхом, чорнові записи, близько 400 чеків із банкоматів та інші речові докази.

Накладено арешт на рахунки в різних банках на суму понад 350 000 гривень.

Відомості за даним фактом внесені до ЄРДР за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років.


Автор: Відділ комунікації поліції в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2017, 11:21 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації