Вхід | Реєстрація

Не зерном єдиним

Не зерном єдиним

Якби комусь із українських аграріїв років десять-п'ятнадцять тому запропонували купити гранулятор для переробки соломи на пелети, то більшість із них, навіть не зрозуміли б, про що йдеться. А зрозумівши, швидше за все відмахнулися від подібної пропозиції. У людей інколи грошей на придбання добрив чи дизпалива не вистачало, а тут їм щось незрозуміле і вартісне пропонують.

Сучасні українські фермери вже давно стали людьми досить заможними. Високі ціни на аграрну продукцію, лояльна ( у всякому випадку до 2017 року) податкова політика держави та гарні сприятливі погодні умови, котрі дозволяли отримувати гарні врожаї – всі ці чинники разом узяті призвели до того, що земля дійсно стала для сільгоспвиробників досить щедрою годувальницею. Господарників, які б нині скаржилися на матеріальну скруту вже не залишилося. Ті, хто працював погано збанкрутували, всім іншим просто гріх скаржитися на долю.

Ні для кого також не є секретом, що більшість аграріїв займаються виключно рослинництвом. При цьому перевагу віддають культурам здатним принести максимальний прибуток у стислі терміни. В основному сіють кукурудзу та соняшник. Про створення переробних підприємств та додаткового виробництва, котре б при носило більшу додану вартість поки що мало хто замислюється. Але найбільш далекоглядні фермери вже не просто думають про це, а й діють.

 

Заробляти можна на всьому

Так чимало аграріїв не задовольняючись простим продажем сировини, встановили у своїх господарствах маленькі переробні цехи. Здебільшого мова йде про олійниці, крупорушки та борошномельне обладнання. Дехто вже відкрив міні-пекарні і забезпечує хлібом цілі райони.

А найбільш «просунуті» почали заробляти на тому, що зовсім недавно вважалося відходами аграрного виробництва. Люди переробляють ту ж солому чи лушпайки від соняшника на пелети і продають продукцію із високою доданою вартістю. Плюсів у такому виробництві набагато більше, аніж здається на перший погляд. Адже мова йде не лише про додатковий прибуток, отриманий із того, що донедавна в кращому випадку проорювалось в грунт. Це – ще й додаткові робочі місця на селі і можливість освоювати нові технології. Все це разом створює потужний синергетичний ефект.

 

За грануляторами – на «Автомеханіку»

Саме тому  в інтпрнет-магазин «Автомеханіка» постійно звертаються представники аграрного бізнесу для того. щоб замовити обладнання, що здатне перетворити відходи у ліквідну продукцію. Адже купити гранулятор, що коштує близько двох із половиною тисяч євро, не є проблемою для фермера, котрий має в обробітку навіть сотню гектарів. Не кажучи вже про більш потужних сільгоспвиробників. А ринок збуту для пелет, зважаючи на ситуацію із енергоносіями в Україні та світі в найближчі десятиліття, буде лише зростати.

Так, що ті,хто вже купив комбайни та трактори, починають цікавитися  ще вчора екзотичними грануляторами.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2017, 11:34 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації