Вхід | Реєстрація

На ринку продажу житла в Україні зростає відсоток квартир із ремонтом

На ринку продажу житла в Україні зростає відсоток квартир із ремонтом

Вторинний ринок житла в Україні не перший рік поступово втрачає свої позиції і популярність серед потенційних покупців квартир. Українці надають перевагу новим житловим комплексам, а не застарілим будинкам, квартирам невеликої площі, незручному плануванню та мінімальному комфорту. Аби зацікавити і привернути увагу покупців, власники квартир на вторинному ринку все частіше пропонують житло із досить якісним ремонтом. Аналізуємо сьогоднішні тенденції.

Якість житла зростає

Експерти ринку нерухомості говорять про те, що зараз знайти квартиру, що абсолютно непридатна для проживання, не так просто, ніж ще декілька років тому. Подивіться самі, в каталозі lun.ua більшість квартир на вторинному ринку пропонується з ремонтом, часто досить непоганим. Основна причина таких тенденцій – бажання власників такого житла підвищити його конкурентоспроможність у порівнянні із сучасними новобудовами.

Традиційний ремонт квартири перед виставленням її на продаж сьогодні включає не лише нові шпалери і фарбування стелі, але й більш радикальні зміни. Перепланування квартири, повна заміна сантехніки та вікон, зовнішнє і внутрішнє утеплення стін та підлоги, встановлення індивідуальної системи опалення – ці кроки,безумовно, ведуть до суттєвих витрат, однак значно покращують якість житла. Крім того, чимало продавців вторинної нерухомості роблять ремонт, аби підвищити вартість своєї квартири.

Чи варто переплачувати за ремонт

Шанси знайти апартаменти з ідеальним інтер’єром досить невеликі, при цьому вартість житла з ремонтом дещо вища за середню на ринку. Якщо ви купуєте нерухомість для себе і маєте додатковий час і гроші, експерти радять проводити ремонтні роботи самостійно.

Інша справа, якщо житлове питання потребує негайного вирішення. У цьому випадку є сенс знайти квартиру, яка максимально влаштує вас своїм станом і дозволить переїхати одразу після оформлення договору купівлі-продажу.

Ще один важливий нюанс – проведення серйозних ремонтних робіт (перепланування, заміна сантехніки, утеплення) потребує не лише певних грошей, але й додаткового клопоту. Знайти професійних майстрів, підготувати офіційні папери, якщо мова йде про перепланування, слідкувати за проведенням робіт, організувати прибирання квартири – всі ці завдання вирішує власник. Якщо ви не хочете подібних проблем і не готові витрачати свій час чи нерви на капітальний ремонт, шукайте готову квартиру і готуйтесь дещо переплатити заради власного спокою і комфорту.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2017, 12:22 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації