Вхід | Реєстрація

Десятилітня війна в Афганістані принесла значні втрати українській землі

За офіційними даними, на Україну не повернулося 4 тисячі військових. Напередодні 21-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану у школах Полтави проходять уроки пам'яті, на яких свідки тих подій розповідають про побачене та пережите. Такі зустрічі необхідні для патріотичного виховання молоді, вважають афганці та вчителі.
Старшокласники гімназії №33 слухають розповіді гостя - афганця, полковника запасу Миколи Пугача з цікавістю. Він - той, хто провів в Афгані 26 місяців життя та на власні очі бачив його жахіття. Розповідає: був заступником командира мотострілкового полку, в обов'язки якого входило контролювати 600 квадратних кілометрів Афганістану. Бійці полку, згадує гість, були винахідливими - самі удосконалювали зброю. У кишені всі вояки, і Микола Пугач не виключення, мали гранату із розгорнутими вусиками - в полон здаватися не можна було: підірватися на гранаті - краща доля, аніж піддатися звірським знущанням, вважали радянські бійці. Микола Пугач - частий гість 33-ї гімназії. Тут, у музеї бойової слави, у рубриці, присвяченій Афганістану, - його фото та експонати. Афганець говорить: діти завжди уважно та вдумливо сприймають такі розповіді.
Микола Пугач, афганець:
- Діти повинні знати історію нашого народу, наших славних патріотів - тих бійців, їхніх майже ровесників - 19-20 років.
Розповідь очевидця, фото, документальний фільм - все разом допомогло дітям створити реальну картину війни в Афганістані та радість у дні виведення радянських військ звідти 21 рік тому.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2010, 13:24 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації