Вхід | Реєстрація

Озерянська громада пропонує об’єднуватись

У Кобеляцькому районі може з’явитись нова територіальна громада з центром у Озерах. Можливо, до її складу входитимуть Озерянська, Світлогірська, Комендантівська і Григоро-Бригадирівська сільради.

11 липня відбулась 18 сесія Озерянської сільської ради. На ній депутати прийняли рішення про створення об’єднаної громади. До складу громади мають увійти сусідні Світлогірська, Комендантівська і Григоро-Бригадирівська сільради. Пропозиції щодо об’єднання і створення Озерянської громади депутати направили сусідам.

Голова Озерянської сільради Наталія Синяговська розповіла, що листи з пропозиціями направила минулого тижня, а також повідомила голів сільрад по телефону:

— Тепер залишається чекати, доки пройдуть сесії і депутати приймуть рішення. Іншого шляху розвитку, ніж об’єднання, я не бачу.

Очільники сусідніх сільських рад налаштовані по-іншому. Алла Бабець, комендантівський сільський голова, говорить, що попередньо вже обговорювали можливість об’єднання:

— Наша сільська рада включає в себе вісім невеликих сіл. Їх жителі вважають, що після об’єднання фельдшерсько-акушерські пункти скоротять і їх позбавлять медичних послуг. Узагалі, будемо проводити громадські слухання, а потім і сесію.

Григоро-бригадирівський сільський голова Григорій Галаган сумнівається, що новостворена громада зможе себе утримувати. Щодо поглядів місцевого населення, то вони розділені. Одні бачать подальше існування разом із Горішніми Плавнями, інші виступають противниками реформи або вважають, що спершу має завершитись військове протистояння на сході країни.

Очільник сільради планує також провести громадські слухання і сесію, де розглянуть пропозицію озерян.

На громадські слухання сільські голови обіцяють запросити представників районної влади і спеціалістів з децентралізації.

Чи з’явиться в районі нова об’єднана територіальна громада, дізнаєтеся в чергових номерах.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2017, 09:04 | Кобеляки | Політика


1. Maksym / 26 липня 2017, 06:19
Щодо поглядів місцевого населення, то вони розділені. Одні вважають, що два та два буде чотири, інші кажуть, що вони за мир.
2. Адекватник / 26 липня 2017, 09:13
"Іншого шляху розвитку, ніж об’єднання, я не бачу" А про який розвиток взагалі йде мова? Який може бути розвиток, коли все робиться для скупки землі з послідуючим знищенням як сіл так і селян та й райцентрів також. Власне, цей процес і так вже йде але повільно. Обєднання громад його прискорить.
"спершу має завершитись військове протистояння на сході країни". Спершу треба обрати українську чи хоча б проукраїнську владу і тільки тоді можна щось обговорювати і проводити якісь слухання і обєднання.
3. Адекватник / 26 липня 2017, 09:15
1.Maksym
«Одні вважають, що два та два буде чотири, інші кажуть, що вони за мир.»

З тими що за мир зрозуміло. А кажуть, що два та два буде чотири ті що за обєднання чи ті що проти?
4. Beri Mor / 26 липня 2017, 10:54
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
5. Адекватник / 26 липня 2017, 13:18
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
6. Maksym / 26 липня 2017, 22:03
3.Адекватник
«А кажуть, що два та два буде чотири ті що за обєднання чи ті що проти?»

У тому то й прикол. З статті випливає, що обговорюючи об`єднання з Озерянами, люди розділилися на прибічників об`єднання з Горішніми Плавнями та осіб без певної думки з цього питання.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації