Вхід | Реєстрація

Андрій Река: «Дейдей — хороший хлопець, а Лозовий просто похвастався!»

Андрій Река: «Дейдей — хороший хлопець, а Лозовий просто похвастався!»

Народний депутат України від 149-го мажоритарного виборчого округу пояснив, чому не голосував за зняття недоторканості зі свого колеги, депутата від Радикально партії Андрія Лозового.

11‑го липня Генеральна прокуратура України в особі Юрія Луценка вносить до Верховної ради подання на зняття депутатської недоторканості з п’яти народних депутатів. Парламент позитивно голосує за трьома поданнями. Недоторканість знімають із депутатів Борислава Розенблата («Блок Петра Порошенка»), Максима Полякова («Народний фронт») та Олеся Довгого («Воля народу»). «За» притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності голосують відповідно 296, 250 та 251 народний депутат. У всіх трьох випадках голосує «за» і народний депутат Андрій Река. Так само «за» голосує він за можливість притягнення до кримінальної відповідальності свого однопартійця Євгена Дейдея. Однак рішення набирає лише 192 голоси і недоторканість із депутата не знімають.

— Дейдей — хороший хлопець. Постійно у АТО їздить, воює, потім нам у парламенті розказує, як там справи. Те, у чому його звинувачують, розіб’ється в суді. Тому я і голосував «за», — пояснює Андрій Река у своєму коментарі для «ЕХО».

За даними ГПУ, нардеп Дейдей разом із дружиною за два роки набули у власність активів на суму понад 6 мільйонів гривень, зокрема квартиру та два авто «Ауді Кью7». Ця сума у 4 рази перевищує офіційний дохід подружжя.

14‑го липня інформагентства розповсюджують інформацію про поранення народного депутата Дейдея у зоні АТО, в районі Авдіївки.

Єдиний депутат, за підтримання подання на якого не голосував Андрій Река — його тезка, депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий. Під час голосування Андрій Река натискає «Проти». Так само голосують ще шість депутатів від «Народного фронту», у тому числі вже згадані Поляков і Дейдей.

— Якщо у інших там був якийсь кримінал, то Лозового хотіли притягнути за хвастовство! Я не побачив там чогось кримінального з його боку. Ну оцінив він мощі дуже дорого, ще щось дуже дорого оцінив. А знаючи, що він з опозиційної фракції, я припустив, що його будуть тягати і за ці дрібниці. І проголосував «проти», — коментує народний депутат.

За словами генерального прокурора Юрія Луценка, різниця між заробленими Андрієм Лозовим коштами та відомостями у його ж декларації становить близько 9 мільйонів гривень. З цієї суми нардеп від Радикальної партії має сплатити понад мільйон податку. Як тільки він це зробить — справу проти нього закриють. Очевидно, аргументи прокуратури видаються непереконливими не лише Андрію Реці: голосування за притягнення Лозового до кримінальної відповідальності набирає лише 177 голосів.

13‑го липня у Верховну Раду вносять подання на зняття недоторканості з депутата «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна. Парламент підтримує подання прокуратури 288-ма голосами, 250 депутатів голосують за дозвіл на затримання, ще 242 дають згоду на арешт свого колеги. Андрій Река під час усіх голосувань натискає «за».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2017, 18:02 | Нові Cанжари | Політика


1. микола козак / 22 липня 2017, 10:04
Река , така ж ...... , як ы оті всі.Його давно треба гнати з депутатів.
2. КН17 / 22 липня 2017, 10:40
Зверніть увагу на слова Реки: "Я не побачив там чогось кримінального з його боку". Геніально! Генеральна прокуратура робить подання, я упевнена - обгрунтоване!, але Река вважає себе розумнішим і грамотнішим за прокурорів і на підставі свого висновку ("нічого кримінального не бачу!") вирішує долю цієї справи. Для мене це певним чином корупційні дії й типова ситуація того, наскільки в рішеннях депутатів присутній людський фактор та особисті емоції, погляди і т.д., а не Закон. Ну не може депутат, хай він і народний і тричі Река, підміняти фахівців і за них вирішувати, кого притягати до відповідальності, а кого ні. Але найгірше - не один такий Река у Парламенті, як бачимо. Чи не тому так Україна й живе гидопакосно?
3. Selena2017 / 22 липня 2017, 11:13
Києвознавці стверджують, що те місце, де побудовано приміщення ВР, є найсильнішою геопатогенною зоною міста. І це, звичайно, впливає на поведінку присутніх там не кращим чином, змінюючи навіть тих, хто прийшов туди з добрими намірами, або вони відчувають себе там недобре. Цьому підтвердження і ті бійки та лемент, який всій країні вже в печінках.
Ну а наше народне щастя - тричі Река - вскочив туди вже з заздалегідь обраним курсом.
4. don / 22 липня 2017, 11:21
Він наведе там порядок, йому просто не дають розвернутися на повну
5. Selena2017 / 22 липня 2017, 11:26
Не хвались, ідучи на рать... Доля свою справу зробить.
6. ukr2017 / 22 липня 2017, 12:04
2.КН17
«Зверніть увагу на слова Реки: "Я не побачив там чогось кримінального з його боку". »

Цей селюк щось взагалі як тирити в Санжарах,щось в Законах розуміє.Він як старий хитрий совдепівець перестраховується,щоб завтра ГПУ не зацікавилась ним,його сином поліцейським з мільйонами і не дали дозвіл за зняття такої невинності,чи недоторканості.Та правда від нього нічого і не залежало,знайшов Народний фронт в своїй ккагорті такого,що наче має свою позицію відмінну від партії. Просто ширма
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації