Вхід | Реєстрація

Браконьєри маскуються

Браконьєри маскуються

Наприкінці липня працівники поліції порушили три кримінальні справи по факту незаконного вилову риби. Цікаво, що браконьєри дещо змінили тактику своїх дій. Зараз вони уміло маскуються під рибалок-промисловиків, які мають дозволи на вилов риби.

Про всі нюанси затримання браконьєрів редакції розповів директор регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» Олександр Шуліка.

Перший факт браконьєрства був зафіксований 25 липня. У цей день працівники «Нижньоворсклянського» спільно з співробітниками державної екологічної інспекції, котрі прибули з Полтави, проводили обстеження водної акваторії парку. Під час проведення заходу, інспектор ландшафтного парку звернув увагу на один із човнів, що знаходився на воді в оточенні плавзасобів рибалок-промисловиків. Він видався йому підозрілим. Інспектор звернув увагу на деякі нюанси в розмірах плавзасобу. Для всіх звичайних громадян човен нічим не відрізнявся від інших. І лише досвідчені професіонали можуть відрізнити за зовнішнім виглядом браконьєрський човен від того, на якому працюють промисловики.

Здогадка інспектора виявилася правильною. Працівники екоінспекції та парку під’їхали до плавзасобу, представилися. У човні перебували двоє чоловіків. На вимогу пред’явити документи вони не змогли цього зробити. Тоді за номером 102 була викликана група швидкого реагування з Кобеляцького відділу поліції. За допомогою поліцейських у браконьєрів вилучили заборонені знаряддя вилову і рибу. Окрім того, вилучили ще й човен та двигун до нього, на які не було документів. Усе це, як і затриманих чоловіків, доставили в село Орлик на базу господарства «Філін». Нарахована сума збитків, завданих державі, склала 82 тисячі гривень.

27 липня ситуація практично повторилася. Лише цього разу разом з інспекторами «Нижньоворсклянського» акваторію патрулювали співробітники Кобеляцького відділу поліції. Знову виявили човен, схожий на ті, на яких працюють промисловики. Знову у ньому були двоє чоловіків. Відмінність лише у сумі збитків та місці, у яке доставили браконьєрів і знаряддя лову. Протокол складали на базі підприємства «Берег». Сума збитків становить 147 тисяч гривень.

Наступного дня був новий рейд. Цього разу інспекторів «Нижньоворсклянського» з берега страхували працівники взводу №2 роти №3 батальйону поліції особливого призначення. Браконьєра знайшли знову. Він був один і вже не маскувався. Щоправда, цього разу «вилов» був менший. Нарахована сума збитків склала «лише» 13 тисяч гривень.

У всіх трьох випадках відкриті кримінальні провадження за ознаками статті 249 Кримінального кодексу України. Подальша доля браконьєрів, як і вилученого майна, залежатиме від рішення суду.

Олександр Шуліка, директор «Нижньоворсклянського, зазначив, що у боротьбі з браконьєрами дуже допомагають спеціальні засоби, придбані за кошти районного бюджету. Вони дають змогу вести стеження за можливими правопорушниками зі значної відстані.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2017, 10:30 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації