Вхід | Реєстрація

Володимира Рацина не пускають на роботу

Володимира Рацина не пускають на роботу

Кілька місяців тому на підприємстві, яке має назву Кобеляцька філія ПАТ «Державна продовольча зернова компанія України», у народі — комбінат хлібопродуктів, що розташоване в Бутенках, виникла неординарна конфліктна ситуація. Обидві сторони конфлікту вважають, що правда на їх стороні. Це якраз є звичним явищем у таких ситуаціях. Неординарність полягає в тому, що вже кілька місяців конфлікт буквально «завис» без натяку на розв’язку. Уся надія — на державні органи влади, які мають розставити крапки над «і».

Про ситуацію редакцію повідомив мешканець Бутенківської сільської ради Володимир Рацин. Він розповів, що його незаконно, як він вважає, відсторонили від роботи. І ось уже майже місяць Володимир приходить до прохідної комбінату на своєрідне чергування. На територію його не пропускає охорона. У той же час чоловіка не звільняють з роботи. Рацин попросив приїхати в Бутенки, щоб він для преси розповів про неприємну ситуацію, у яку потрапив. Що й було зроблено. Крім того, відбулася розмова з директором підприємства Вадимом Пілком. Вадим Едуардович, у свою чергу, заявив, що діє в рамках закону.

Спочатку подаємо версію Володимира Рацина.

 

«Тікай, Вова»

Чоловік розповів, що працює на комбінаті хлібопродуктів із 2000 року. За цей час отримував відзнаки за добросовісну працю. У останні роки Рацин працював на тепловозі машиністом. Крім того, за ним були закріплені кілька одиниць автомобільної техніки.

У двадцятих числах липня Рацин пішов у відпустку. Коли повернувся, то на підприємстві сталися зміни. Попередній директор Микола Скиба вже не працював. Був призначений новий керівник Вадим Пилко. Також змінився і начальник охорони. За словами Рацина, у ставленні до нього, як до працівника, почали відбуватися незрозумілі йому зміни. Він говорить:

— Мені начальник охорони сказав: «Тікай, Вова». Я не зрозумів, чому мені потрібно тікати. У перший день я ще попрацював. Потім у мене забрали пропуск для входу на підприємство. Охоронці кажуть: «Вова, вибач, ми тебе не пропустимо, у нас наказ». Я їх розумію, вони дорожать своєю роботою. А ось чому до мене так поставилися? З роботи мене нібито не звільнили, лише відсторонили. Крім того, звільнилася головний бухгалтер, заступник директора Лариса Величко. Усе це почалося після зміни керівництва комбінату. Перед тим приїжджала якась комісія з Києва. Вони шукали якісь порушення. І мене опитували. Я розповів, що брав собі солярку, яка залишалася в тепловозі. Але ж норми всі я виконував, ніякої недостачі не виявили. Мені пропонують звільнитися з підприємства. А я не хочу. Нехай іншу роботу дадуть, якщо не довіряють. Можу територію прибирати. А звільнюся тоді, коли сам захочу, а не тоді, коли їм буде потрібно. У мене таке враження, що це помста колишнього керівництва, яке було звільнене у 2014 році. Зараз у Києві корпорацією фактично керує колишній директор Віталій Шулєжко. Мені здається, що він у всьому слухає нового начальника охорони Вадима Козаченка, а той отримує неправдиву інформацію про мене і підприємство. Те, що я на себе понаписував, ще потрібно підтвердити документально. Можливо, то було зроблено під тиском. Якщо вважають, що я неправий, нехай порушують кримінальну справу.

Володимир Рацин говорить, що звернувся зі скаргою в обласне Управління праці. Приїжджала інспектор із Кременчука, проводила перевірку, але про результати Рацина поки що не повідомляли.

Зараз він кожного дня на вісім ранку приходить до входу на комбінат хлібопродуктів. Його регулярно не впускають на територію. І Рацин залишається у своїй машині, котру паркує поряд із підприємством.

 

«Рацин визнав, що регулярно брав додому дизпаливо із підприємства»

Вадим Пилко, директор Кобеляцької філії ДПЗКУ, дізнавшись про тему майбутньої розмови із кореспондентом «ЕХО», без вагань погодився на зустріч.

На вході в його кабінет дійсно прикріплені кілька грамот, якими були нагороджені кращі працівники. Серед них і Володимир Рацин.

Вадим Пилко пояснює:

— Так, на підприємстві працювала спеціальна комісія з київської дирекції корпорації. Це було ще до мого призначення на посаду. Перевірку проводили десь у травні-червні, а я призначений на посаду з 1 липня. Представники комісії виявили ряд порушень. Самі розумієте, я не можу вам про все розповісти, адже це є службовою інформацією. Скажу лише, що Володимир Рацин власноручно, без жодного тиску на нього, написав пояснення про те, що регулярно брав додому дизпаливо з підприємства. Щось близько сорока літрів на місяць. У мене є звіт про результати перевірки, зроблений представниками нашої внутрішньої служби безпеки. Я направив у київську дирекцію листа з проханням провести додаткове службове розслідування. Відповідь чекаю. На цей період Володимир Рацин відсторонений від виконання своїх попередніх обов’язків. Ніхто його з роботи не звільняв, заробітну плату йому нараховують. Якщо в результаті додаткової перевірки чи висновків інспектора Управління праці мене зобов’яжуть допустити Рацина до роботи, я це одразу зроблю. Якщо буде порушена кримінальна справа, то чекатиму вердикту правоохоронців і суду. Я теж виконаю рішення.

Щодо помсти з боку Віталія Шулєжко, про що говорить Рацин, то це звучить не зовсім серйозно. Перший заступник директора величезної державної корпорації хоче помститися машиністу тепловоза? До речі, бухгалтер звільнена за згодою сторін. Їй виплатили відпускні, оздоровчі, усе, що потрібно. Заступник директора йде на пенсію.

Як послухати, то обидві сторони конфліктної ситуації праві. Рацин захищає свої права як найманий працівник, директор відстороняє від роботи чоловіка, котрий фактично крав солярку. Але створюється таке враження, що обидві сторони щось не договорюють.

Та в будь-якому разі після того, як конфлікт вийшов на сторінки преси, його вивчають працівники державного органу (мається на увазі Управління праці).Розв’язка прискориться. А ми повідомимо читачів про неї.
 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2017, 17:45 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації