Вхід | Реєстрація

Поліцейські розкрили два тяжких злочини

Поліцейські розкрили два тяжких злочини

У кінці вересня на території Кобеляцького району були зафіксовані два злочини, що відносяться до розряду тяжких. Мова йде про розбійний напад та спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. У обох випадках злочини були розкриті дуже оперативно. Підозрювані затримані й заарештовані за рішенням суду.

26 вересня до Кобеляцького відділу поліції зателефонував житель села Олександрія Комендантівської сільської ради і повідомив, що його родичка стала жертвою нападу. У ході оперативно-слідчих дій стало відомо, що напередодні ввечері до оселі пенсіонерки 1938 року народження через вікно проник незнайомий чоловік. Погрожуючи жінці ножем, він забрав у неї гроші, мобільний телефон, особисті речі та продукти харчування. Під час розшуку злочинця, окрім кобеляцьких правоохоронців, були задіяні їх колеги з Нових Санжар. Орієнтування з прикметами підозрюваного оперативно направили у сусідній, Козельщинський, район та місто Комсомольськ. Ці дії дали швидкий результат. Того ж дня у лісопосадці підозрюваного затримали. Ним виявився раніше засуджений 66‑річний чоловік без певного місця проживання. Таких, як він, називають професійними злочинцями. Із своїх 66 років чоловік близько сорока провів у місцях позбавлення волі.

Рішенням суду підозрюваного у скоєнні злочину заарештували. Зараз поліцейські перевіряють його на причетність до вчинення інших правопорушень. Можливо, хтось впізнає цього чоловіка (на фото), як учасника злочину, повідомляйте за номерами 102 та 3-11-70.

Начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан вчергове звернувся до жителів району з проханням миттєво повідомляти про злочини і правопорушення. Адже практика свідчить про те, що найбільшу кількість злочинів розкривають саме «по гарячих слідах».

 

Горілка, бійка, смерть

Інший злочин, який трапився у селі Бережнівка Бутенківської сільради, є своєрідною «класикою» жанру. Двоє місцевих жителів, жінка 1972 року народження та чоловік 1987‑го, разом пиячили. Під час застілля між ними виникла сварка. Чоловік, який раніше вже був засуджений, почав бити свою співмешканку. І завдав їй численних тяжких травм, від яких нещасна померла.

У поліцію надійшла заява про смерть. Під час розтину тіла стало зрозуміло, що до смерті призвели насильницькі дії. Поліцейські розпочали оперативно-слідчі дії. І одразу «вийшли» на вже згаданого чолов’ягу. Під час затримання він своєї вини не заперечував. Зараз чоловіка заарештували. Згідно з санкцією статті 121 Кримінального Кодексу України, йому загрожує ув‘язнення на термін від 7 до 10 років.

 

ДТП на пішохідному переході

Дорожньо-транспортна пригода сталася прямісінько в центрі Кобеляк. Близько восьмої години ранку одна з працівниць суду йшла на роботу. Жінка рухалася по пішохідному переходу. У цей момент водій автомобіля «Славута» скоїв наїзд на неї. Судячи з дій водія, які були зафіксовані камерами відеоспостереження, чоловік чомусь не побачив пішохода, адже почав гальмувати вже після зіткнення.

Постраждала з травмами голови доставлена у лікарню. Від більш тяжких ушкоджень жінку, швидше за все, врятувало те, що вона побачила автомобіль, який їхав на неї, та встигла згрупуватися. Зараз поліцейські проводять по цьому факту розслідування.

Можливо, водій був засліплений променями вранішнього сонця. Але це його не виправдовує. Тому працівники поліції закликають всіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними на дорозі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2017, 12:13 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації