Вхід | Реєстрація

Підсумки районного конкурсу пошукових робіт із краєзнавства

Підсумки районного конкурсу пошукових робіт із краєзнавства

Відповідно до плану роботи  відділу освіти Кобеляцької райдержадміністрації   був проведений перший (районний) тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді "Моя Батьківщина – Україна".   У конкурсі взяли участь 14  пошукових робіт із Кобеляцького РБДЮТ імені М. Касьяна,  Кобеляцької райСЮТур та  9 шкіл району:  Кобеляцького НВК №1, Кобеляцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені  Олеся Гончара, Світлогірської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Антона Петровича Біленка, опорного закладу «Бутенківська ЗОШ І-ІІІ  ступенів імені Ю.П. Дольд-Михайлика», опорного закладу «Білицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1»,  Василівської,  Григоро-Бригадирівської,  Канавської  та  Красненської  ЗОШ  І-ІІ ступенів.

Жюрі конкурсу зазначає, що учнівська молодь під мудрим керівництвом досвідчених педагогів проводить значну і змістовну пошукову роботу щодо дослідження та висвітлення маловідомих, або навіть замовчуваних, сторінок історії рідного краю, життя та творчості видатних земляків. Юні пошуковці застосовують різні методи досліджень, поєднуючи активні та пасивні форми: цілеспрямовано працюють в архівах, бібліотеках, музеях, з інтернет-ресурсами; подорожують рідним краєм, спілкуються з різними людьми, записують їхні спогади, збирають різноманітні цікаві документи, речі, які стають цінними експонатами у шкільних музеях.

За результатами оцінювання   у напрямі  "Із батьківської криниці" перемогу здобули пошуковий загін "Отчий край" Василівської ЗОШ І-ІІ ступенів  (кер. Гладкохата Т.Г.)  за роботу «Бабусині смаколики» та учень Кобеляцької ЗОШ №2 Черкаський Сергій за роботу «Корені мого роду». У напрямі  "Духовна спадщина мого народу" перше місце вибороли теж дві роботи: «Спорт гартує особистість»  пошукового загону «Джерело» Красненської   (кер. Шабалтій О.М.)  та «Співець рідної землі» пошукового загону  "Еврика" Кобеляцького НВК №1 (кер. Ярмоленко О.О.). Одноосібним лідером у напрямі "Географія рідного краю"  визнано пошуковий загін "Мандрівник" Кобеляцького НВК №1  (кер. Андронова І.М.)  за роботу «Вивчення природно-антропогенного комплексу пляжу «Фестивальний».  У напрямі "З попелу забуття" переможцями стали роботи «Янголи милосердя» пошукового загону  "Журналістика"  Кобеляцького РБДЮТ (кер. Білаш О.В.)  та  «Герої не вмирають»  пошукового загону "7+1" Бутенківського опорного закладу  (кер. Іванова Л.І.)

Ці роботи направлено до обласного центру туризму та краєзнавства для участі у другому (обласному) турі  конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді "Моя Батьківщина – Україна".  За результатами  підсумків районного конкурсу звітів краєзнавчої експедиції «Моя Батьківщина-Україна» відділом освіти райдержадміністрації переможців та лауреатів нагороджено грамотами. Керівникам навчальних закладів, які не взяли участь у заході, рекомендовано проаналізувати  стан організації краєзнавчої роботи та значно покращити даний  напрям діяльності.


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2017, 17:42 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації