Вхід | Реєстрація

Найнезвичайніші музичні інструменти в світі

Найнезвичайніші музичні інструменти в світі

Людська творчість не має меж - за тисячолітню історію цивілізації людьми було створено безліч дивних і незвичайних музичних інструментів. Найдавніші зразки були загублені, але сучасні інженери, конструктори і іноді навіть архітектори продовжують конструювати пристрої, здатні виробляти незвичайне звучання.

Деякі музичні інструменти https://muzline.ua, які цілком можна вважати незвичайними, можна купити в інтернет-магазині Музлайн.

1. Морський орган (Хорватія)

морський орган

В курортному місті Задар, Хорватія, розташоване справжнє сучасне чудо світу, так званий Морський орган. Технічно - це архітектурна споруда, діюча набережна, в яку вмонтовані десятки порожнистих труб, крізь які проходить вода і повітря. Їх рух народжує химерну гру звуків різної тривалості і тону, сплітаються в практично музичну тканину. Єдиний нюанс - люди досі сперечаються, чи можна морський орган називати музичним інструментом, адже людина на ньому не грає? Багато хто вважає, що можна - нехай навіть замість людини це робить море.

2. Терменвокс

терменвокс

Коли в 1918 році радянський вчений і винахідник Лев Термен працював над терменвоксом, він не планував створювати музичний інструмент - він виконував замовлення фізико-технічної дослідницької лабораторії, яка вивчала властивості газів. Але його винахід мало приголомшливі властивості - видавати протяжний звук, управляти яким можна було наближаючи і віддаляючи руки від антен. Сьогодні терменвокс неймовірно популярний серед музикантів-електронників, авангардистів і експериментаторів. Варто віддати Термену належне, за своє довге життя він створив безліч електронних музичних інструментів, але в силу трагічних обставин не всі вони збереглися.

3. Еолові арфи

еолова арфа

Морський орган - не єдиний інструмент, на якому грає не людина, а стихія. Існують також так звані Еолові арфи - інструменти, на яких грає вітер. Вони являють собою фіксовані в просторі (часто в альтанках, арочних і віконних отворах) резонатори з натягнутими струнами різної довжини і товщини. Потоки повітря, які проходять крізь них, змушують струни коливатися і видавати приємний мелодійний звук. Крім усього іншого, цей інструмент вважається одним з найдавніших - він був широко відомий в античні часи, а пізніше їм прикрашали вікна європейських та середземноморських замків.

На світі дуже багато унікальних речей, про які ми не знаємо. Історія має багато сторін.


Автор: Ігор Бабаєв
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2018, 15:00 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації