Вхід | Реєстрація

Попрощайтеся з цигаркою 19 лютого

Попрощайтеся з цигаркою 19 лютого

До кореспондента «ЕХО» звернулася літня жінка. Назвемо її Марією, бо відмовилася назватися справжнім ім’ям. Так от, Марія стверджує, що є такий день у році, коли без проблем можна кинути палити навіть заядлим курцям. Жінка дуже прохала надрукувати про цей метод, адже «дуже жаль тих, хто палить і не може позбутися цієї звички».

Колись, дуже давно, ця порада Марії попалася в якійсь із газет. Розповідаємо про це. Наприкінці зими є таке свято — Масляна. Її святкують цілий тиждень і закінчують веселитися у неділю, перед Великим пасхальним постом, який продовжується 7 тижнів. Так от, у неділю 18 лютого перед понеділком до 12 години ночі ще можна покурити. І все. А у понеділок 19 лютого курити вже не можна. Щоб, за звичкою, вранці не смикнути цигарку, треба покласти увечері на стіл пачку цигарок, на неї записку «Я кинув палити» і притиснути пустою коробкою сірників. Оце і все. Справу зроблено.

Погодьтеся, метод дещо незвичний, навіть дивний. Та згадайте, на які тільки жертви не йдуть курці, аби розпрощатися з палінням. Як кажуть у народі: «На війні всі засоби придатні». Так що, курці зі стажем, всі способи можна використати, аби тільки допомогло. Нагадаємо, початок великого посту припадає на 19 лютого. Ось таку пораду дала пані Марія. Варто скористатися!

 

Конкретні приклади тих, хто кинув палити

Ми опитали декількох знайомих про їхній досвід боротьби з палінням. Наведемо їх.

Володимир, 73 роки: — Кинув палити я десь у 1990. Пам’ятаю, 7 листопада у мене зібралася чисто чоловіча компанія. Випили на честь свята, закусили. Я дістав непочату пачку цигарок «Астра», закурив. Вони були гіркі і вонючі. Я викинув цигарку і заявив, що палити більше не буду. Та пачку викинути мені не дали, а сват і друг, схопившись за мою обіцянку, наполягли на тому, щоб я дав слово. Слово дав і більше не палив. На свята ми збирались і пізніше, мене провокували закурити, насміхалися, але я терпів. Два роки у мене була «ломка». Вночі снилося, що закурював, із криком, що я дав слово, кидав цигарку на підлогу. Прокидався, увесь зряснівши потом. Потім усе минулося Зараз навіть не знаю назви цигарок і їх ціни.

Марина, 45 років: — У мене чоловік Василь довгі роки палив. Допоміг, як не дивно, випадок. Мій чоловік під час сварки пообіцяв знайомим кинути палити на спір. Так і сталося. 10 років вже не палить.

Микола, 60 років: — Дуже мені дошкуляв кашель. 40 років прокурив. Одного разу вийшов на поріг і дуже сильно закашлявся. Та так, що і погано стало. Сказав собі, що досить. Повикидав усі цигарки і більш не курив. Важко було місяць, а тоді все нормально. А ще треба для себе знайти серйозну мотивацію.
Знайшли ми, як не дивно, і чоловіка, котрому відомий спосіб, який запропонувала Марія. Ось як він розповідає.

Дмитро, 57 років: — Головне, вірити у те, що ти робиш. Я повірив. Мені допомогло. Палив ще з 10 років. Балувався, а потім виникла тютюнозалежність. За цей метод дізнався від знайомих. Зробив так, як ви описали. 18 лютого покурив і ліг спати, а вранці устав і курити не захотів. Два роки не палю. Сподіваюся, що ніколи не почну. А до цього скільки намагався кинути палити. Але хочу сказати, що буде найважче перші 5–7 днів. Якщо ви один день протримались, то скажіть собі: «Я цілий день не палив, треба потерпіти ще один день, у мене все вийде». І так говорити собі можна цілий тиждень. Тільки не беріть в руки цигарку. І наступить момент, коли ви відчуєте себе вільним від залежності.

Аналізуючи намагання людей кинути палити, можна з упевненістю сказати, що, у більшості випадків, приклади базуються на волі того, хто хоче позбутися поганої звички, і його мотивації. А ще – у  вірі і бажанні.

Наостанок, приведемо ще кілька прикладів «з народу», як можна позбутися цигарок. Ці методи прокоментувала та сама Марія. А далі – справа кожного, дослухатися до цих порад чи ні.

Спосіб перший. Кожного ранку, перед тим, як випалити першу цигарку, заваріть чай з аптечної ромашки. Випийте його натщесерце. На склянку води кип’яченої 2 столових ложки квітів ромашки. Настояти 20 хвилин, а затим процідити. Коли вип’єте чай, одразу треба запалити. Після кількох таких ранкових процедур виробляється стійка відраза до паління. І ще. Випалюючи в день по 1–2 самокрутки, зроблених з листочків горобини, швидко покинете палити.

Спосіб другий. Одну столову ложку листя евкаліпту і пучку м’яти перцевої залити 0,5 літра крутого окропу, закутати і настояти 1–1,5 години. Процідити і добавити в отриманий настій по столовій ложці меду і гліцерину. Вживати по 2–3 ковтки суміші кожного дня  протягом місяця вранці та увечері за 15–20 хвилин до прийому їжі.

Спосіб третій. Невеличкий шматочок кореня аїру болотного (як свіжого, так і сухого) жувати кожного дня протягом 2–3 тижнів. Жувати треба одну хвилину і проковтнути. Повторити через три місяці. Якщо людина після процедури запалить, то почнеться часте серцебиття, нудота і запаморочення голови. Вважайте, що ви досягнули результату.
 


Автор: Дізнавалася Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2018, 12:39 | Полтавщина | Цікаве
1. земеля / 22 лютого 2018, 17:11
Хорошая интересная статья. Олэне спасибо Но никому не интересная, нам подавай только политику. Расскажу как бросил курить я. Начал курить поздно, в 20 лет, в армии. Ни разу не бросал, курил 12 лет. И докурился до чертиков, две пачки в день. И вот перед юбилеем жены за целый день так и не выбрали в магазине ей подарок(вы же знаете какие жены привередливые). И тут она говорит , самым ценным для меня подарком будет если ты бросишь курить. И чтобы больше не ходить по магазинам я мгновенно согласился. И после этих слов она уже с меня не слезла. Утром разбудила, демонстративно выбросила сигареты и поблагодарила за подарок, добавив при этом что подарки назад не забирают, плохая примета. И целый день рассказывала всем гостям какой «дорогой» подарок я ей подарил. После этого я больше не выкурил ни одной сигареты, хотя часто снилось что курю. Так что желаю всим жинкам получить такой же подарок.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації