Вхід | Реєстрація

Вибір мільйонів

Вибір мільйонів

Насправді ця редакційна буде про дві цифри, кратні мільйону. Щоправда, у першому випадку мова йтиме про мільйони гривень, а у другому — про мільйони людей.

Отже, цифра перша — 50 мільйонів гривень. Саме таку суму держава пообіцяла у 2018 році витратити на ремонт дороги через славне село Нехвороща. Сума, звичайно, неймовірна, але і стан дороги, що проходить через село, уже кілька років просто жахливий. Зробити ремонт обіцяють капітально: без «ямочок-латочок», а із повним дотриманням сучасних технологій. Зроблять цю дорогу на Нехворощу — і можна буде із певністю сказати, що такого проекту за масштабами фінансування в районі ще не було.

Загалом у 2018 році Україна має витратити на ремонт доріг рекордні 44 мільярди гривень. Про такі суми фінансування для українських автошляхів кілька років тому міністр інфраструктури Володимир Омелян лише говорив, а цього року вони стануть реальністю. І тут навіть несимпатикам нинішньої влади складно буде щось закинути уряду: обіцяли починати відбудову країни із розвитку інфраструктури, це, власне, і роблять. Не так швидко, як нам хотілося б, проте який інвестор зайде в регіон, де елементарно немає дорожнього сполучення? Зробіть дороги, розбудуйте інфраструктуру, потім розраховуйте на вкладання інвестицій у цю територію. Усе логічно і правильно. Треба трохи почекати і…

От тільки чомусь не чекають. Є інша цифра, також кратна мільйону. 5 мільйонів українців — це неофіційна кількість українських заробітчан, які перебувають за кордоном. Переважно, у Польщі та Росії. За нинішньої кількості населення України, це чи то сьома, чи то восьма частина українців. А якщо рахувати серед осіб працездатного віку, то третина або й половина. При цьому їдуть за кордон не лише студенти, які ще не мають фаху, або представники робітничих спеціальностей. Їдуть інженери, електрики, будівельники, музиканти і викладачі. Їдуть із однієї простої причини: заробітна платня в Україні — 4–6 тисяч, у Польщі — 15–20…

І доки в Україні турки будують дороги, українці розбудовують економіку Польщі. І хоч співають талановиті дітки із Дрогобицького району українську версію хіта «Деспасіто» із словами «Повертайся в Україну будувати», на 27‑му році незалежності розумієш, що одним патріотизмом молодь в Україні не втримаєш. А все оце — дороги, інфраструктура, світле майбутнє – все ж це будується для молодого покоління, вірно ж?

На відміну від скептиків, я певен, що вони повернуться, більшість із цих п’яти мільйонів. Можливо, за рік-два, можливо, дещо пізніше. І повернуться не через голий патріотизм, а працювати на хорошу зарплату. У фірмах-інвесторах, які зайдуть в країну після будівництва хороших доріг.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2018, 09:19 | Полтавщина | Редакційна


1. don / 23 лютого 2018, 09:34
Володя, чого ж ти не їдеш? заробляв би у Польщі — 15–20
Чи ти може тут чекаєш черги коли тебе візьмуть дорогу на Нехворощу відбудовувати? Чи за турками не втовпишся?
2. Adekvatov / 23 лютого 2018, 10:52
1.don
«Чи ти може тут чекаєш черги коли тебе візьмуть»

Ясна річ що чекає. Вони усі чакають, вже й пейси повідпускали. Дивись і будуть якимись наглядачами, чи управляючими, чи старостами. Не випадково ж вони посаду старости передбачили. Ностальгія, блін.
3. Adekvatov / 23 лютого 2018, 10:55
"...дороги, інфраструктура, світле майбутнє – все ж це будується для молодого покоління.." Лишилось добавити "Слава КПРС!"
"У фірмах-інвесторах, які зайдуть в країну після будівництва хороших доріг." Може хто знає, звідкіля ті інвестори зайдуть? Поцреоти без зайд не можуть?
4. Гнатович / 23 лютого 2018, 12:46
****А все оце — дороги, інфраструктура, світле майбутнє – все ж це будується для молодого покоління*** (цитата)

Вспомнился анекдот:
Лось с большого бодуна решил водички попить из лужи, начал пить, а тут охотник со стволом увидел лося и решил его мочкануть, прицелился и выстрелил в голову, посмотрел в бинокль, а лось стоит и в голове дырища, выстрелил ещё раз опять смотрит там ещё одна. Охотник бросил это бесполезное занятие и пошел дальше.
Лось поднимает голову и говорит:
- Пью, пью, а мне всё хуже и хуже...

Якэ, @лядь, Вова, свитлэ майбутне, если посадками (даже не кизяками!!) печки топите и водопровод починить не можете?
Свитлэ майбутнэ уже в прошлом, в майбутнему - звериный оскал капитализма, а майбутне таких как ты и сотоварищи - помойка
5. antibloger / 23 лютого 2018, 13:21
Щодо ЯКІСНОГО ремонту доріг то "скажем гоп, як перескочем..." Після майдану ми вже побачили як прийшла "сама чесна, розумна, працьовита і не корумпована влада", як провели реформу в правоохоронних органах після якої "майже не стало зочинців і злочинів" , набрали найкращих професійних поліцейських, які "ну майже не беруть взятки і відважно захищають лише закон", зараз проводимо пенсійну і медичну реформи - боюся навіть подумати про їх наслідки... А на рівні району в нас уже рік повним ходом відбувається роздільне збирання сміття, про що було заявлено з гордістю ледь не на всю країну і т.д. Може вже хвати "владувати", а пора пакувати чемодани на Мальдіви? Чи ще не всі "мільйони вибрали" ?
6. Beri Mor / 23 лютого 2018, 14:47
4.Гнатович
«а майбутне таких как ты и сотоварищи - помойка»

Помойка це ж їхнє природнє середовище.Валяти пам"ятники,гасати по майдану в засцяних шароварах,прославляти бандеру та просрати все радянське-це в них вершина патріотизму.
7. Dana77 / 24 лютого 2018, 14:30
Вова Паршивлюк, ты подал неполную информацию. Не написал, сколько постмайдановская власть наконец-то выделила денег на замену того позорища, которое торчит в центре Санжар после вашего дикого повалення памятника Ленину? Когда дойдут руки наконец-то что-то построить, а то вы только руйнуете и других учите, по каким законам всем жить, какую историю шанувать и на каких политических богов молиться.
8. Ольга Волоська / 24 лютого 2018, 15:14
7.Dana77
« сколько постмайдановская власть наконец-то выделила денег на замену того позорища, которое торчит в центре Санжар после вашего дикого повалення памятника Ленину? »

Та аякже.... Валяли на патріотичному піднесенні, а як на заміну - то гроші давайте? А, може б, патріоти зійшлись би та й показали свій патріотизм на ділі? Створивши на місці ненависного Леніна щось таке, на що б з усієї України люди їхали любуватись.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації