Вхід | Реєстрація

Протягом двох днів у районі сталось чотири надзвичайні події

Протягом двох днів у районі сталось чотири надзвичайні події

Минулі вихідні виявилися "урожайними" для Кобеляцького району на надзвичайні події.

 

Рибалок рятували аероглісерами

У обід 24 лютого кобеляцьким рятувальникам зателефонував житель Магдалинівки, який розповів, що в акваторії Дніпродзержинського водосховища, між селами Орлик і Придніпрянське, стався відкрив крижини. На ній перебуває близько 20 рибалок.

На місце події виїхали два автомобілі рятувальників, поліцейські та медики. Пожежні планували переправляти людей за допомогою двох човнів. Тим часом десять рибалок самостійно вибрались на берег. Інших перевезли двома аероглісерами. Їх надали Сергій Жук, голова ферського господарства "Громада", та Олег Сєров, єгер мисливсько-рибальського господарства "Філін".

Дякуючи швидкій реакції власників аероглісерів, ніхто з рибалок не постраждав.

 

З вогнем боролись два караули

24 лютого в Біликах по вулиці Молодіжна сталося загорання господарської будівлі, у якій зберігалось сіно. На ліквідацію пожежі виїхала місцева пожежна команда. Їй на допомогу прибули кобеляцькі рятувальники. Пожежним знадобилося півтори години, аби повністю загасити вогонь.

У сараї площею 130 квадратних метрів місцевий житель зберігав близько 5 тонн сіна. Завдяки оперативним заходам рятувальників, вогонь не перекинувся на інші будівлі.

Пожежа знищила шиферний дах, глиняне перекриття і сіно.

 

У Світлогірському виявили труп чоловіка

Цього ж дня у прийомне відділення Кобеляцької районної лікарні надійшло повідомлення зі швидкої допомоги села Світлогірське. Як розповіли світлогірські медики, у населеному пункті по вулиці Переволочанська в житловому будинку виявлено труп чоловіка 1964 року народження. Згідно попереднього діагнозу, він помер від отруєння чадним газом. Чоловік укинув недопалок у сміттєве відро, де знаходився пластик. Саме ця речовина і могла спричинити отруєння.

Труп доставили до моргу Кобеляцької ЦРЛ для встановлення причини смерті.

 

Згорів автомобіль і ремонтне обладнання

Та на цьому надзвичайні події не завершились. У неділю о 19:30 в селі Чкалове (Підгорянська сільська рада) по вулиці Шевченка загорівся гараж площею 48 квадратних метрів. У приміщенні знаходився легковий автомобіль ІЖ-2104 та обладнання для ремонту авто. До 21:00 рятувальники ліквідували пожежу.

 

Юрій Гребенюк, керівник райвідділу Міністерства надзвичайних ситуацій, звернувся до читачів тижневика:

— На жаль, у надзвичайних подіях, які стались вихідними, не обійшлося без жертв. Закликаю громадян дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті. Не паліть в будинку та не зловживайте алкоголем. Окреме прохання до рибалок. Незважаючи на трагічну статистику, постійні застереження рятувальників, любителі зимової риболовлі продовжують виходити на тонку кригу, ризикуючи власним життям. Рибалки! Пам’ятайте, що на кризі необхідно суворо дотримуватися правил безпечної поведінки. Не виходьте на лід на ставках, річках та інших водоймах. Це надзвичайно небезпечно. Необдумана та необережна поведінка загрожує вашому життю і здоров’ю.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2018, 12:55 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації