Вхід | Реєстрація

Активісти з Полтавщини відвідали Вінничину, щоб зміцнити зв’язки з місцевою молоддю

Активісти з Полтавщини відвідали Вінничину, щоб  зміцнити зв’язки з  місцевою молоддю

Лубенські активісти поїхали на Вінничину зміцнювати зв’язки з місцевою молоддю та  обмінюватися досвідом. Група учасників соціальних проектів студії сучасного танцю «Ренесанс» завітала 13 березня 2018 року в НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназію міста Гайсин. Організувала навчальну поїздку Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».

«Молодіжний активізм  стрімко розвивається і нам було цікаво послухати про шляхи його розвитку в інших містах, а ми ж в свою чергу розповіли про наш досвід роботи у цьому напрямку, зокрема , про те як ми працюємо з різною молодіжною проблематикою – це була корисна розмова про булінг і проблеми батьків і дітей за методикою форум - театру.”- ділиться враженням учасниця візиту .

Важливою подією візиту стала вистава форум -  театру  «Чужий син», яка розповідає про складні стосунки підлітка в сім’ї та конфлікти в молодіжному середовищі. Глядачі познайомились з акторами під час так званого інтерв’ю, переглянули виставу та мали змогу обговорити проблемні теми, що постають у ході гри. Де – які з глядачів  спробували себе у ролі героїв форум –вистави та запропонували свої варіанти виходу з конфліктних ситуацій.

Проект молодіжних обмінів відкриває цікаві можливості для молоді: корисні подорожі та новий стимул для власного розвитку.

Керівник проекту Олександр Чепур підкреслює, що мобільна молодь, яка  відвідує інші регіони та європейські країни – важливе завдання реформи молодіжної сфери, адже це розбудовує громадянське суспільство та залучає молодь до активного громадського життя, як в країнах Європи. Партнером проекту є відділ сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Частину свого вільного часу учасники проекту присвятили знайомству з унікальним проектом інклюзивного спектаклю «Пори року. Yes, I can», завітавши до реабілітаційного центру «Гармонія» у місті Вінниця. У інклюзивному спектаклі  беруть участь дівчата на візках, люди з порушеннями зору і слуху із реабілітаційного центру «Гармонія» та колектив місцевої танцювальної школи «Болеро». Це цікаві приклади того, як у співпраці з місцевими органами влади та громадськими організаціями можна  налагодити ефективну роботу на місцевому рівні.

Заходи реалізуються за підтримки ГО «Молода Черкащина» в рамках проекту "Просування молодіжного активізму в Центральній Україні" та фінансової підтримки National Endowment for Democracy.


Автор: Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2018, 10:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації