Вхід | Реєстрація

П’ятеро рукоборців завоювали дев’ять медалей

П’ятеро рукоборців завоювали дев’ять медалей

На Чемпіонаті України з армрестлінгу вихованці Артема Письмака показали високі результати і вибороли три комплекти золотих нагород.

З 16 по 18 березня в місті Немирів Вінницької області пройшов ювілейний 25‑й Всеукраїнський турнір із боротьби на руках. У цьому чемпіонаті взяли участь 180 найсильніших армрестлерів з усієї України. Полтавську область представляли 16 спортсменів. До складу збірної пройшли п’ятеро вихованців кобеляцького тренера з армспорту Артема Письмака: Роман Мантика, Ліна і Люда Деменки, Марина Левченко і Марина Шуліка. Також за збірну області виступав житель Бутенок Василь Ткаченко, відомий читачам тижневика своєю участю в турнірі «Богатирські розваги».

— Рівень підготовки спортсменів з кожним роком зростає дуже суттєво, — говорить Артем Письмак. — Цього разу на чемпіонаті виступали шість заслужених майстрів спорту. Найтитулованіші з учасників — це Андрій Пушкар, Євген Пруднік, Вікторія Іллюшина. Ці спортсмени є багаторазовими призерами і чемпіонами України, Європи та світу. Усі учасники були добре підготовлені до змагань і надмотивовані, оскільки цей чемпіонат є відбором на європейські змагання. Наприклад, спортсмен із Кременчука Сергій Калініченко був кращим у кубковому турнірі. А цього разу став лише четвертим на обидві руки. Ще на початку змагань майбутні нагороди ледь не втратив Роман Мантика. Та потім врахував мої рекомендації, змінив тактику і переміг в категорії до 75 кілограмів у фіналі й суперфіналі.

Усього 16 спортсменів із Полтавщини вибороли 15 медалей. Цей результат допоміг нашим спортсменам посісти друге командне місце. Першу сходинку зайняла збірна Харківської області.

Кобеляцькі рукоборці виступили дуже вдало. Серед чоловіків Роман Мантика зібрав комплект золотих нагород. Ліна Деменко без проблем також завоювала «золото» на обидві руки. Не змогли скласти особливої конкуренції і Марині Шуліці, яка теж виборола дві золоті медалі. Люда Деменко стала володаркою двох срібних нагород. А Марина Левченко здобула бронзу. Тренер кобеляцьких рукоборців залишився задоволеним їх виступами і загальним результатом, який показала збірна області.

— Тільки встигли вирішити фінансові питання для поїздки в Немирів, як з’явилися нові, — ділиться тренер. — По-перше, терміново необхідно знайти кошти на авіаквитки для перельоту в болгарську Софію. Наявність квитка — обов’язкова умова для участі спортсмена в Чемпіонаті Європи з армрестлінгу, який відбудеться наприкінці травня. До змагань ще два місяці, а квитки потрібні вже зараз. Крім того, у середині квітня відбудеться Чемпіонат України серед юнаків, який проходитиме в Одесі. Знову потрібні значні фінанси для переїзду команди, триденного проживання і харчування. А спорткомітет лише частково може оплатити ці витрати. Отож, будемо сподіватися на допомогу меценатів. Та не дивлячись на фінансові питання, ми активно готуємось і до всеукраїнського чемпіонату, і до європейського.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2018, 17:35 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації