Вхід | Реєстрація

Помер полтавець Юрій Солошенко, якого у 2016-му звільнили з російського полону

Помер полтавець Юрій Солошенко, якого у 2016-му звільнили з російського полону

У віці 75 років пішов з життя полтавець Юрій Солошенко, який раніше був незаконно ув’язнений Росією і у 2016 році повернувся в Україну.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Геннадій Афанасьєв, який раніше також був незаконно ув’язнений Росією на території анексованого Криму, пише espreso.tv.

Щойно помер Юрій Данилович Солошенко. Наш Герой. Мій дідусь. Політв’язень, що потрапив до російського полону аж у свої сімдесят чотири роки. Він пройшов його повністю. Гідно”, – наголосив він.

За словами Афанасьєва, через зазнані травми та хвороби, російська сторона тоді погодилась звільнити його та Солошенка, однак все це мало вплив на здоров’я чоловіка. 

Старий бився до останнього подиху, залишаючись справжнім українцем – гордим, сором’язливим, ввічливим й незламним. Ніколи не забуду, як, злітаючи над проклятою Москвою, він кричав: “Прощай немытая Россия”, – підсумував Афанасьєв.

Нагадаємо, 74-річного Юрія Солошенка засудили в Росії до 6 років ув’язнення, звинувативши у шпигунстві. У серпні 2014 року на запрошення знайомого він поїхав до Москви протестувати обладнання оборонного комплексу, де його і заарештували.

Тоді у ФСБ заявили, що пенсіонер намагався нелегально придбати комплектуючі до зенітно-ракетних комплексів. Хоча ще до винесення вироку Солошенко попросив про помилування, проте йому відмовили. В колонії у нього діагностували рак.

14 червня 2016 року Солошенка та Афанасьєва вдалося повернути назад до України. Українських політв’язнів обміняли на сепаратистів Олену Гліщинську та Віталія Діденка.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2018, 11:11 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації